El centre comercial de Mataró Parc, la primera gran superfície que ha acollit un cribratge massiu de test PCR

Aquest passat cap de setmana, el centre comercial de Mataró Parc es va convertir en la primera gran superfície que va acollir un cribratge massiu de test PCR. Es van efectuar més de 3.000 proves ràpides gratuïtes a clients i clients realitzades per tècnics del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Una mesura centralitzada tant en els veïns de la capital del Maresme com de les poblacions properes, com és el cas de Vilassar de Mar.

El centre comercial de la nostra comarca, doncs, va convertir-se, el passat 17 d’octubre , en pioner a l’hora de realitzar els tests massius per comprovar l’extensió del coronavirus. Alfonso Millán, gerent de Mataró Parc, ha explicat que van estar encantats de col·laborar amb el Departament de Salut de la Generalitat quan els van proposar la idea.

Millán vol destacar i agrair la feina dels més de cent professionals del departament de Salut que es van desplaçar fins a Mataró Parc per realitzar aquests tests PCR que es feien a aquells clients i clientes que ho demanaven voluntàriament.

“La Salut dels nostres visitants i treballadors és el més important per a nosaltres” rebla Alfonso Millán, director de Mataró Parc

Des de Mataró Parc es van instal·lar dues carpes amb 10 punts per treure mostres. 5 a cadascuna d’elles. El personal sanitari del departament de Salut anava perfectament protegit amb els equips de protecció individual, coneguts com a epis, i atenien els clients d’un en un. Un cop extreta la mostra, els voluntaris i voluntàries deixaven les seves dades en un registre per poder conèixer el resultat dels PCR.

El contingut de les proves estarà, en breu, disponible i cada pacient haurà d’entrar, atenció si tu ets un dels que vas voler passar la prova, a l’espai digital personalitzat La Meva Salut de la Generalitat de Catalunya. En cas de detectar un positiu, la persona afectada rebrà una trucada telefònica.

Alfonso Millán ha volgut destacar que Mataró Parc és un espai segur a dia d’avui. Des del primer dia de la pandèmia, assegura que es prenen, des del centre comercial, les màximes mesures higièniques i sanitàries i vol subratllar, diu, l’alt grau de civisme detectat entre els seus client si cliente.W3

Millán explica que, tot i que Mataró Parc és un espai segur, també estant notant els efectes de la pandèmia del coronavirus. Com tot el món, destaca. És per això que recorda que, ja des de l’inici de la pandèmia, es van fer bonificacions del 50% a tots els seus operadors i ara aplicaren aquesta mesura a tots els restauradors del centre que només poden fer menjar per emportar.

Des de l’inici de la pandèmia, Mataró Parc ha apostat per intensificar al màxim els protocols de neteja i desinfecció del centre comercial “sobredimensionant-los en tot moment”.