El carrer Sant Sebastià es transformarà en carrer de plataforma única per millorar l’accessibilitat

 

L’Ajuntament continua millorant la mobilitat de diferents carrers del municipi. A partir del 2 de gener, es posarà en marxa una obra que, començant pel carrer Sant Sebastià, pretén millorar la mobilitat activa de l’eix format per aquest carrer i pel carrer Rosari, entre Aduana i Mont.

Com es farà? Amb l’execució de plataforma única al carrer Sant Sebastià, que actualment ja és un carrer de prioritat invertida, i posteriorment, en una altra fase, amb la transformació del carrer Rosari, entre Aduana i Mont, en un carrer de plataforma única i prioritat invertida que quedarà connectat amb el carrer Mont, recentment pacificat.

Al carrer Sant Sebastià es canviarà la secció actual de calçada segregada per una secció de plataforma única, és a dir, amb voreres i calçada al mateix nivell. Es farà una banda de rodadura central amb asfalt imprès imitant llamborda i unes voreres laterals amb llambordes de formigó. L’actuació inclourà també la renovació i ampliació dels punts de recollida de les aigües pluvials.

El projecte, contemplat al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), dona especial compliment a la normativa d’accessibilitat de no discriminació per a l’accés i la utilització dels espais públics.

L’obra s’ha adjudicat a l’empresa Tebancat per un import de 123.235,58 euros (IVA inclòs) i té un termini d’execució de dos mesos, període durant el qual el carrer quedarà tallat al trànsit de vehicles. Del 2 al 16 de gener es permetrà l’accés a guals de veïns i de veïnes.