El CAP Doctor Masriera de Vilassar de Mar, entre els millors de la Regió Sanitària de Barcelona

Vint equips d’atenció primària (EAP) de la Gerència Territorial Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut (ICS) han obtingut resultats excel·lents en l’informe Benchmarking dels EAP de la Regió Sanitària Barcelona del Servei Català de la Salut (CatSalut). L’estudi avalua els resultats corresponents a l’any 2013 dels equips de la Regió amb l’objectiu d’identificar aspectes de millora a partir de la comparació entre centres. Entre els 37 primers classificats, 20 són de l’ICS a la Metropolitana Nord. Entre aquests equips, es troba el CAP Doctor Masriera de Vilassar de Mar, que ocupa la vuitena posició.

Les variables analitzades corresponen a accessibilitat, efectivitat, capacitat de resolució i relació entre cost i eficiència. Amb aquestes dades s’obté una imatge global del treball diari dels professionals, el seu compromís i la seva dedicació als pacients que assisteixen als centres. En total, l’informe avalua els 216 equips de la Regió Sanitària de Barcelona, que inclou les Gerències Territorials de Barcelona, Metropolitana Sud i Metropolitana Nord de l’ICS. En total, 32 dels 37 EAP excel·lents de la Regió són gestionats per l’ICS.

CAP Dr MasrieraDels vint EAP de l’ICS a la Metropolitana Nord seleccionats a l’informe, l’EAP Montornès-Montmeló ha quedat en primera posició i l’EAP Vilassar de Dalt, en segona. Tres equips més s’han situat entre els deu primers: Vall de Tenes (4t), Palau-solità i Plegamans (6è) i Vilassar de Mar (8è). Els segueixen Ocata-Teià (11è), Granollers 1 (12è), Cardedeu (14è), Caldes de Montbui (15è), Alt Mogent (17è), Sabadell 3B (18è), Ripollet 2 (19è), Sabadell 4A (21è), La Garriga (24è). Granollers 4 (28è), Cerdanyola-Ripollet (29è), Badia del Vallès (30è), Terrassa C (31è), Cerdanyola del Vallès 1 (36è) i Granollers 2 (37è).

Els resultats 2013 milloren considerablement els obtinguts en l’anterior avaluació benchmarking de 2012, en què entre els 35 destacats ja se n’hi van classificar 11 de la Metropolitana Nord.

El director d’Atenció Primària Metropolitana Nord, Rafael Gràcia, destaca que “aquesta bona posició reflecteix la reorganització funcional dels diversos equips i l’aplicació dels diversos protocols d’actuació assistencial, però també, i sobretot, a l’esforç i la dedicació que hi posen tots els professionals dels diferents equips d’atenció primària”.

Els estudis de benchmarking de la Regió Sanitària de Barcelona es van iniciar l’any 2002. Hi participen tots els EAP, tant de l’ICS com de la resta de proveïdors.