El CAP de Vilassar de Mar disposa de 3.500 vacunes per a la campanya de la grip

Aquesta setmana ha arrencat la campanya de la gripEl Cap de Vilassar de Mar disposa de 3.500 dosis que s’administraran des d’ara i fins a finals de desembre. S’aconsella demanar hora, especialment els col·lectius més sensibles com malalts crònics, dones embarassades i personal sanitari. Dins de l’espai Fem Salut de Vilassar Ràdio hem parlat amb la infermera del CAP Alba Sant Vicente i els responsables de la Farmàcia de Mar Joan Mercadal i Rosa Maria Lara. Tots ens han donat consells més que interessants.

Jo em puc vacunar tot i no estar dins del grup de risc? Quina diferència hi ha entre una grip i un refredat? Haig de demanar antibiòtics a la farmàcia? Com ho puc fer per reservar una vacuna? De moment, hem de tenir clar que la grip no és un constipat encara que puguin compartir simptomologies. No és greu, sempre i quan no hi hagi una patologia de base. Amb tot, els especialistes creuen que el cep de la grip per a la campanya d’enguany no serà tan complicat i virulent com el de l’any passat.

I és que vacunar-se és bàsic per generar anticossos i estar a punt pel que pugui venir. La campanya d’aquest 2018, com sempre, accentua en els tres grups de risc: malats crònics, dones embarassades i personal sanitari. Un col·lectiu especialment sensible que està molt en contacte amb els virus que els poden encomanar la grip. Des de la farmàcia de Mar donen consells per evitar el contagi: humidificar l’ambient, ventilar-lo, beure molta aigua i fer servir mocadors de paper.

També insisteixen que no hi ha medicament màgic per tractar la grip un cop en tenim els símptomes. I recalcar que els farmacèutics i les farmacèutiques mai ens donaran antibiòtics. La solució és, doncs, vacunar-se. Les 3.500 dosis que hi ha a Vilassar de Mar són per cobrir tothom. No només la població de risc. Fins a finals de desembre hi ha temps per a vacunar-se. Cal demanar hora al Cap de Vilassar de Mar per tal de fer més fluida l’atenció.

All-focus

Aquí pots escoltar l’espai Fem Salut