El cannabidiol transforma l’entorn de Vilassar de Mar

Amb en David Maltas, gerent de l’Hort de la Xinesca i col.laborador d’aquesta casa, Vilassar Ràdio, anem a fer un volt per les finques i hivernacles de Vilassar de Mar. Ens explica que, poc a poc, està creixent al nostre municipi una nova varietat de planta plantada. El cannabidiol, però pensat i cultivat per a ús terapèutic i medicinal. No pas recreatiu. Un creixement exponencial d’aquest cultiu de marihuana, que no té aturador i que implica un canvi en el nostre paisatge més proper. Un cultiu que comporta, també, fortes inversions en infraestructura (focus, ventilació) i seguretat.

Pots escoltar l’àudio del “Crònica“.

Notem l’olor ràpidament. El cannabidiol s’està imposant a Catalunya, en general, i a Vilassar de Mar, en particular, de la mà d’empreses suïsses que compren la producció i inverteixen fortes quantitats de diners. La pagesia vilassarenca, com explica David Maltas, troba en aquest cultiu una nova opció per revitalitzar els seus negocis. Després que productes, fins ara tradicionals, com la rosa o la flor tallada no puguin aguantar la competència d’altres països.

De fet, sembla que la moda ha vingut per quedar-se. Atenció a la dada. De les sis hectàrees plantades que hi havia a Catalunya s’ha passat a més de 300 en només 5 anys. El cannabidiol es presenta com una opció a tenir en compte per la pagesia vilassarenca, segons Maltas. I és que es poden plantar, legalment, fins a 40 tipus diferents de cànnabis. Això sí, amb la Policia Local i els Mossos d’Esquadra perfectament assabentats.

I és que pot ser un producte molt llaminer per a bandes de lladres que no saben que és una marihuana que no col.loca En definitiva, el nostre paisatge agrícola està canviant. Deixem els hivernacles vilassarencs i tornem a la redacció de Vilassar Ràdio.