El Banc de Temps celebra el seu primer aniversari

Cartell Banc de TempsAquest dissabte 7 de novembre el Banc de Temps celebra amb una festa el seu primer aniversari. Serà a la plaça Picasso, d’11 a 13 h, amb una xocolatada, jocs per a infants i conta contes. En només un any de vida, el Banc de Temps, que va néixer de la mà de persones a títol individual, entitats i el propi Ajuntament, es va consolidant i des de la seva posada en marxa compta amb 50 persones associades i s’han realitzat un total de 76 hores d’intercanvis. Actualment, els intercanvis que tenen més èxit són els relacionats amb els arranjaments de roba, conversa en anglès i alemany, classes de TxiKung i feines d’electricitat.

Al llarg d’aquest primer any de vida s’ha convidat a totes les entitats del municipi a participar com a entitats col·laboradores del Banc de Temps i s’han realitzat tres trobades de persones associades i interessades, el 2 de febrer, el 15 d’abril i el 10 de juliol. En aquestes trobades es valoren els diferents serveis que s’ofereixen i sobretot es fan activitats per fomentar les relacions personals entre socis i sòcies com ara la darrera que es va fer al juliol amb una visita pel patrimoni indià que va finalitzar amb un pica-pica preparat pels mateixos assistents.

Els reptes del Banc de Temps de cara al nou any passen per augmentar el nombre de persones associades, incrementar el nombre de participants a les trobades i dinamitzar els intercanvis per fomentar que hi hagi més activitat entre els seus membres.
El Banc de temps disposa de la pàgina web www.bdtvilassardemar.net, l’eina informàtica on les persones usuàries poden conèixer els serveis disponibles, contactar amb altres participants i gestionar les seves hores, ja que el servei funciona sense diners, la unitat d’intercanvi són les hores.

Les persones que no disposin d’Internet i vulguin fer algun tràmit poden adreçar-se a l’Ajuntament els dijous de 18 a 20 h i els divendres a can Bisa d’11 a 13 h.

Leave a Reply