El ball dels mamarratxos i l’enterrament de la sardina posen el punt i final al Carnaval

El ball dels mamarratxos, on el divertiment està a amagar la identitat i descobrir la dels altres, i l’enterrament de la sardina, amb la lectura del testament del rei Carnestoltes, són els actes que tancaran la festa i la disbauxa del Carnaval i donaran pas a la Quaresma. 

Aquest dimarts 21 de febrer se celebrarà el ball dels mamarratxos a la sala petita de l’Ateneu Vilassanès, una festa dirigida al públic adult i que es va recuperar el 2009. Amb disfresses estrambòtiques i la cara amagada amb màscares, caretes o maquillatge, els participants, mentre ballen, hauran de descobrir la identitat dels altres. Quan els identifiquin els enganxaran una targeta i finalment els qui menys targetes tinguin, és a dir, els menys reconeguts, seran els guanyadors de la nit.

L’enterrament de la sardina, el dimecres 22 de febrer, és l’acte que posarà fi al Carnaval i enguany iniciarà el recorregut des de can Bisa fins a la plaça de l’Ajuntament, on tindrà lloc la lectura del testament del rei Carnestoltes. La comitiva funerària estarà formada, com ja és tradició, per les seves afligides vídues, que ploraran mentre es cremen les seves despulles.

Concurs de fotografies del Carnaval
Fins a la mitjanit del 4 de març es poden presentar fotografies al concurs organitzat per l’Associació Fotogràfica Ateneu (AFA) i l’Ajuntament amb motiu del Carnaval. Cada participant podrà presentar fins a un màxim de tres obres, que s’hauran d’enviar per correu electrònic a l’adreça fotocarnaval2012@gmail.com.

El veredicte de les tres fotografies guanyadores, amb premis en metàl•lic de 250€, 150€ i 100€, es donarà a conèixer durant l’acte d’inauguració de l’exposició “Carnaval Vilassar de Mar 2012”, que es podrà veure a l’Espai Cultural can Bisa del 17 de març al 15 d’abril. També hi haurà un premi especial a la millor fotografia presentada per un menor de 16 anys, que consistirà en una càmera digital compacta.

Leave a Reply