El B-Boy vilassarenc Mou G obre la porta dels JJOO París 2024

Les gimnastes vilassarenques Tània Gener i Mònica Mesalles van ser les dues primeres i, fins ara, úniques esportistes de casa nostra en ser presents en uns Jocs Olímpics. Elles van ser a Atenes 2004. Vint anys després, i a les portes de París 2024, es podria ampliar la nòmina -està difícil, però no impossible- amb la presència d’un altre vilassarenc, en Mou Ghazouan. I és que la propera cita olímpica estrenarà disciplina, el break dance.

Als seus 27 anys, es va enamorar d’aquest ball/esport que té el bressol en la cultura hip hop dels 70 a Nova York. De fet, té l’honor de ser l’únic B-Boy de l’Estat Espanyol que ha guanyat una competició a Los Ángeles, arrel del break dance més esportiu.

En Mou G, com se’l coneix en els cercles del break, també és músic. L’art li corre per les venes. N’és un exemple la seva cançó titulada “De nada”.

Amb els amics de Vilassar de Mar va començar a tastar això del break dance. En Mou G, com a B-Boy, porta el cos al límit amb aquesta barreja de ball i esport.

Ha subratllat que el break dance que és un art molt aeròbic, que ara s’ha convertit en un esport, i que ell, quan va començar a practicar-ho, va ser per jugar.   

Doncs compte amb el jugar. Es comença jugant i ja està trucant a la porta de París 2024. Amb 15 anys, i tot solt, el vilassarenc es planta a disputar les primeres competicions.

Ha explicat que va començar a passar les preeliminatòries, que són molt exigents ja que hi ha gent que porta  8 o 10 anys practicant el break dance i no les passa. Després va anar al campionat que es va celebrar a Saragossa i va guanyar-lo.

Recorda, en els nostres estudis, i amb un punt de tendresa, que va guanyar 200 euros, roba i uns auriculars. De mica en mica, va participant en altres competicions. Cada cop més i més exigents. Sistema? Eliminatòries, mode Champions. Vuitens de final, un contra un, el que guanya passa a quarts, i a cada ronda, hi ha dos passatges de trenta segons, on s’exposa els moviments amb la música i tres jutges decideixen qui guanya.

Salt internacional. A poc a poc ha plantat la seva llavor de la seva trajectòria en el breaking. 

L’art, com li agrada dir a en Mou G, és el seu modus vivendi. Especifica -atenció a la reflexió- que li permet subsistir, però no crear un futur. Salta als Estats Units i es converteix, a Los Angeles, en el primer B Boy de l’Estat Espanyol en guanyar un certamen als Estats Units, que és el bressol del break més popular. Allà va conèixer altres B-Boys que havia vist ballar en vídeos.

I és clar, s’acosta el gran somni, París 2024. En els Jocs de Tòquio 2020, disputats, degut a la pandèmia del coronavirus, el 2021, ja es va fer un salt mortal per part del COI incorporant esports més urbans -per dir-ho d’alguna manera- com el 3×3 de bàsquet  o l’skate.

L’any vinent, la cita olímpica incorpora el break. En Mou G sap que està complicat representar Vilassar de Mar, però la porta no està tancada. Ha explicat que és una mica difícil, perquè ha entrat una mica tard en el recorregut olímpic, però no és impossible.

L’objectiu d’en Mou G és ser, a principis d’any, en les OQS, les Sèries de Classificació Olímpica, que també es disputaran a la capital francesa. Si és dins i, entre els 32 millor del món,  podrà lluitar per una medalla olímpica. Ara és temps de preparar-se física, mental i econòmicament. En aquest sentit, el vilassarenc Mou G cerca patrocinadors. No vol visibilitat, això ja ho posa ell, sinó recursos per a viatjar, entrenar i viure.

Estarem atents a la trajectòria esportiva d’en Mou Ghazouan i, també, de la seva carrera musical. En poques setmanes, ha de publicar el seu primer àlbum musical.