El 4 de juny, Primera Cursa Infantil Adaptada

Vilassar de Mar celebrarà el dissabte 4 de juny la Primera Cursa Infantil Adaptada. Els nens i nenes amb dificultats motrius i intel·lectuals s’aplegaran, a partir de les 10 del matí, a l’avinguda Eduard Ferrés, just al davant del poliesportiu la Bòbila, per disputar proves de 10, 20 i 30 metres. En diferents categories: caminadors, cadires de rodes (amb ajuda o sense ajuda) i cadira de rodes amb obstacles, entre d’altres…

Pablo Romo, un dels pares organitzadors d’aquesta cursa, ha explicat que la seva filla, l’Helena, que té paraparèsia espàstica a causa d’una paràlisi cerebral, va prendre part en una cursa que es va celebrar al barceloní barri de l’Eixample i li va preguntar quan podria competir a Vilassar de Mar. L’Helena ja porta 25 curses a les seves esquenes.

Les curses infantils adaptades van néixer al Barri Gòtic de Barcelona i va anar prenent una magnitud enorme: es va estendre, després, al barri de l’Eixample. El millor és la superació. A la cursa no competeixen entre ells, sinó que cada un dels participants competeix amb si mateix, en superar els temps assolits en curses anteriors; els pares i mares s’alegren dels progressos que van assolint en relació a curses anteriors Romo ha recordat que la seva filla va participar en una cursa de 10 metres i la propera en la que participarà, la de Vilassar de Mar, té 30 metres.

Romo celebra el suport rebut per part de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i la sensibilitat del consistori vers les famílies amb nens i nenes amb mobilitat reduïda. En definitiva, com apunta l’organitzador, el que es vol és un Vilassar de Mar totalment accesible i inclusiu.

Tot a punt per al 4 de juny. Tots els participants tindran premi per participar, ja que la participació en si mateixa ja és una superació en el dia a dia, ja que es van preparant en el transcurs de l’any per participar a les curses.

Tots i totes, doncs, a donar suport a aquests herois i heroïnes. L’edat màxima són els 12 anys, fins a un límit de 60 inscripcions. Tens temps per inscriure-t’hi fins al proper 25 de maig.

Per inscripcions, cal enviar un email a cursaadaptadavdm@gmail.com. També es pot fer des d’aquest enllaç i a través del perfil del certamen a Instagram