El 28 d’abril s’iniciarà el cicle “Diàlegs d’economia i territori a Vilassar de Mar”

La Fundació Ernest Lluch organitza el cicle “Diàlegs d’economia i territori a Vilassar de Mar”, amb l’assessorament i direcció del professor Esteve Oroval, de la Universitat de Barcelona, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, la Diputació de Barcelona i la Biblioteca Ernest Lluch i el suport de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu del cicle és el d’aproximar l’economia a la ciutadania i fer-ho a través del diàleg, concepte que s’associa al llegat humanista d’Ernest Lluch, al mateix temps que esdevé un valor indispensable per a l’entesa entre persones i pobles. D’aquesta reflexió neix l’eix vertebrador de les activitats de la fundació per tal de propiciar la generació de contingut que afavoreixi l’anàlisi, la recerca i la formació. El diàleg n’és el lema inspirador però també la metodologia, per això no hi ha moderador sinó la conversa intel•ligent de punts de vista diferents dels dialoguistes.

 

 
El cicle es durà a terme a la Sala d’Actes de la Biblioteca Ernest Lluch i s’iniciarà el divendres 28 d’abril amb un diàleg sobre “Economia mediàtica: alertes i manipulacions”, en què intervindran els periodistes Andreu Missé, editor de la publicació “Alternativas económicas” i Josep Maria Ureta, expert en economia i col•laborador de “El Periódico de Catalunya”. El segon diàleg es farà el 26 de maig, tractarà sobre “El pensament econòmic i el capitalisme actual” i comptarà amb la intervenció de Juan Torres López, catedràtic d’Anàlisi Econòmica i Economia Política a la Universidad de Sevilla i Javier San Julián, professor d’Història del Pensament Econòmic de la Universitat de Barcelona

 

 

El tercer diàleg es realitzarà el divendres 17 de novembre coincidint amb les vigílies dels 16 anys del dia de l’assassinat d’Ernest Lluch. El patronat de la Fundació Lluch assistirà a l’acte del 17 de novembre i es preveu comptar, per tractar sobre “Democràcia i mercat, qui regula a qui?”, amb la participació de l’exconseller i Catedràtic d’Economia Andreu Mas-Colell i d’Antón Costas, president del Cercle d’Economia i Catedràtic de Política Econòmica. Els tres diàlegs programats s’iniciaran a les 7 de la tarda.