Avui s’inaugura la nova Biblioteca Municipal i, dissabte, portes obertes

Vistalateral_ bibliotecaVilassar de Mar inaugura avui 27 de novembre, a les 18.30 hores, la nova Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín situada al carrer Santa Eulàlia, núm. 66-80. Demà dissabte 28 de novembre serà dia de portes obertes, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, perquè tothom pugui conèixer el nou equipament cultural.

L’acte d’inauguració estarà presidit per l’alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, i el president delegat de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, José Manuel González Labrador. Després dels parlaments hi haurà una visita institucional per les noves dependències.

El dissabte 28 de novembre el nou equipament farà jornada de portes obertes, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, amb diferents activitats adreçades principalment al públic infantil. A les 12 del migdia hi haurà un espectacle de titelles Mal de closca, a càrrec de Farrés Brother i Cia, per a nens i nenes a partir de 3 anys. De 5 a 7 de la tarda es farà un taller per a infants a partir de 7 anys per fer punts de llibre, a càrrec de Tamquam Espectacles, i a dos quarts de sis de la tarda, l’activitat del Nascuts per llegir Tocadits, a càrrec de Tantàgora Serveis Culturals, per a nadons fins als 3 anys.

La nova biblioteca té 2.414 m² útils. L’edifici, que ha estat dissenyat per l’arquitecte Màrius Quintana, disposa de dues plantes d’accés general i una planta soterrani. La planta baixa, de 1.112 m², té la zona d’informació general, el servei de préstec, la zona infantil, la de diaris i revistes, el servei d’Internet i una aula multimèdia, una sala de suport, la zona de treball intern i la sala d’actes. També a la planta baixa es troba la nova seu de la Fundació Ernest Lluch, amb un espai de 100 m². La primera planta, de 333 m², es caracteritza per la seva amplitud –no té cap pilar al mig–, i la seva il•luminació natural que proporcionen les lluernes del sostre i les finestres que donen al pati interior i al carrer. En aquesta planta hi ha el taulell d’informació, la zona d’audiovisuals, dues sales de consulta i treball de l’arxiu municipal, una aula de suport i el fons documental d’oci i de coneixements per al públic adult. 

El fons bibliogràfic, que ha tingut una aportació de 21.500 títols nous respecte dels que tenia en la seva antiga ubicació, està dotat d’un total de 28.000 llibres, 1.400 documents audiovisuals, 180 títols de revistes, 10 diaris i un fons especial: l’Espai Lluch, donat per la Fundació que duu el mateix nom.

La biblioteca, que pertany a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, obrirà normalment a partir del dilluns 30 de novembre, en el següent horari: els dimarts, dimecres i dissabtes, de 10 a 14 h; de dilluns a dijous, de 16 a 21 h, i els divendres, de 10 a 21 h ininterrompudament.

La Biblioteca de Vilassar de Mar va néixer l’any 1953 al primer pis de l’antic Casino (plaça de l’Ajuntament núm. 1), lligada a la xarxa de biblioteques de la Caixa. L’any 1992 va passar a ser de titularitat municipal depenent de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i el 1999 es va traslladar al carrer Pau Casals, 16, on ha estat ubicada fins el 2009. L’any 2001 va ser batejada amb el nom de Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín en memòria del polític vilassarenc assassinat a mans d’ETA.

Leave a Reply