El 25 de maig, “Supernit” a la Biblioteca Ernest Lluch

Més de 270 biblioteques de tot Catalunya de més de 150 poblacions, entre les quals es troba la Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar, viuran el divendres 25 de maig la “Supernit a les biblioteques”. Entre les 8 i les 9 del vespre, els nens i nenes estan convocats a les biblioteques per participar en diferents activitats i ajudar la Nenúfar i la Matoll, les elfes de la família del Super3, a sortir de la Superbiblioteca on s’han quedat tancades. Aquesta iniciativa per al foment de la lectura entre el públic infantil s’emmarca en la col·laboració entre el Super3 i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, el Consorci de Biblioteques de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La Supernit és el colofó d’una de les històries creades pel Super3 i que des finals d’abril s’ha començat a difondre al canal televisiu Super3, al web super3.cat i a l’aplicació de vídeo per a mòbils i tauletes del Super3, i que, fins i tot, tindrà al web un videojoc creat expressament per a l’ocasió. Aquesta activitat s’emmarca entre els objectius recollits al Pla de Lectura 2020.

La història d’aquesta trama de la família del Super3 comença quan la Nenúfar i la Matoll són a la superbiblioteca de casa seva llegint i mirant contes. La Nenúfar llegeix contes de fades i unicorns i, la Matoll, de bruixes i dracs. De sobte, senten un soroll a la porta de la biblioteca. Estranyades, intenten obrir la porta, però està tancada. Ho tornen a intentar amb totes les seves forces, però ni la Nenúfar ni la Matoll poden obrir-la. Just en aquell moment, per sota la porta, entra una misteriosa nota, signada pel Sr. Pla. El Sr. Pla i el seu ajudant, el Rick, les han tancat dins la biblioteca i han posat a la porta unes cadenes gruixudíssimes amb un cadenat enorme. L’única manera d’obrir aquest cadenat és resoldre quatre enigmes. Les solucions d’aquests enigmes són els quatre números que permeten obrir el cadenat.A partir d’aquest moment, la Nenúfar i la Matoll busquen i rebusquen per tots els llibres, contes i històries de la seva biblioteca la resposta dels enigmes. Però elles soles no se’n surten del tot i necessiten l’ajuda de tots els súpers. Per això, els nens i nenes estan convocats a resoldre els enigmes i obtenir els dos últims números que obriran el cadenat de la superbiblioteca.

A més de la trama de la família del Super3, protagonitzada per la Nenúfar i la Matoll i  que es pot veure al canal Super3, també s’ha creat expressament un videojoc titulat “Supernit a les biblioteques”, per completar un projecte transmèdia de foment de la lectura entre els nens i nenes.  Amb el videojoc “Supernit a les biblioteques”, els súpers poden jugar, des de la web del Super3, amb la Nenúfar i la Matoll i moure’s per una biblioteca per aconseguir un dels quatre números que obre el cadenat, tot agafant llibres virtuals i evitant obstacles. Després de la celebració de la “Supernit a les biblioteques”, els súpers podran introduir una clau secreta, que se’ls haurà dit a les biblioteques, per poder jugar, en mode prèmium, amb el joc, on tots els llibres donen més punts.

En el cas de Vilassar de Mar, des de la Biblioteca Ernest Lluch han informat que els nens i nenes de 6 a 9 anys que vulguin participar a la “Supernit” en aquesta biblioteca no cal que siguin socis del Club Super 3 però si que cal que s’inscriguin prèviament, trucant al 93 750 68 34 o enviant un correu electrònic a l’adreça b.vilassarm.elm@diba.cat. La inscripció serà fins el 24 de maig. Cal recordar que els nens i nenes s’han de presentar una mica abans de les 20.00, acompanyats d’algun adult. La “Supernit a les biblioteques” començarà a les 8 i tindrà una durada d’una hora. No cal portar-hi res, només enginy per resoldre els dos últims enigmes que han d’alliberar la Nenúfar i la Matoll.