El 23 de febrer s’estrena al Palau de la Música “Contracop”, del vilassarenc Jordi Font

Diumenge 23 de febrer, a les 5 de la tarda, se celebra la Festa de la Música Coral al Palau de la Música Catalana. Es tracta d’una iniciativa que recupera la celebració de la Festa de la Música Catalana, creada l’any 1904 per l’Orfeó Català i inspirada en els Jocs Florals per impulsar la composició musical catalana. L’esdeveniment, de caràcter biennal, facilita alhora la nova creació de música coral, tant a nivell nacional com internacional, i la recuperació significativa del patrimoni musical de compositors catalans d’èpoques anteriors.

En aquesta edició s’estrenaran les obres premiades al III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català 2019 i els VIII Premis Internacionals Catalunya de Composició Coral (FCEC). Doncs bé, entre aquestes obres premiades, es troba “Contracop”, del jove vilassarenc Jordi Font Casa, de 26 anys, que va rebre, per aquesta composició, una menció extraordinària en el Concurs Internacional de composició coral de l’Orfeó Català, en la categoria de cor infantil. Una distinció que Font considera un moment molt important a la seva vida com a compositor i que li dona molta energia per continuar escrivint. Defineix la seva peça com “entretinguda, moguda i que convida a la reflexió”. I és que la seva obra parla d’uns infants que s’organitzen per rebel·lar-se contra una societat que els obliga a ser adults.

El concert està protagonizat pel Cor Anton Bruckner, Cor Femení Voxalba, Cor Infantil de l’Orfeó Català  i el  Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana 

El preu de l’entrada de 15 euros. Es poden adquirir a la taquilla del Palau, ubicada al carrer Palau de la Música, 4 – 6, en horari de dilluns a dissabte de 9’30h a 21h, diumenges i festius de 10h a 15h. Si no s’exhaureixen les entrades, es podran comprar el mateix dia del concert des de dues hores abans de l’inici, és a dir, des de les 3 de la tarda.  El telèfon del Palau és el 93 295 72 07

La Festa de la Música Coral al Palau de la Música Catalana es transmetrà en directe per l’emissora pública de música clàssica Catalunya Música (101.5 FM)

Font és col·laborador de l’espai de Vilassar Ràdio “La taula del fons”, presentat per Pere Almera Petit, que s’emet cada dimarts de 5 a 6 de la tarda.