El 18 d’octubre, Sepsis Challenge, la primera marxa cicloturista i cronoescalada

0988707f-470a-4fc1-bbb7-d2a8e68854a3El diumenge 18 d’octubre arrencarà la Primera Marxa Cicloturista i Cronoescalada que, organitzada pel Consorci Sanitari del Maresme, busca sensibilitzar i recaptar fons contra la sèpsia. El recorregut serà de 77 quilòmetres i inclou un perfil força tècnic amb sis ports de muntanya i una cronoescalda de poc més de quatre quilòmetres a Òrrius. En total, uns 1.350 metres de desnivell. Vilassar de Mar serà el primer poble que visitaran els ciclistes un cop presa la sortida, a dos quarts de nou del matí, al Tecnocampus de Mataró.

Aquesta cursa solidària persegueix sensibilitzar la població contra la sèpsia i els ingresos van en benefici de la recerca biomèdica. Aquesta afecció és una reposta inflamatòria molt intensa que pateix el cos humà davant una infecció agressiva. Quan és molt intensa, augmenta el risc de mort ja que ataca altres òrgans no afectats d’inici. Avui, desgraciadament, és una de les principals causes de mort a Catalunya: es calculen prop de 4.000 l’any i cada mitja hora algú inicia un procès d’asèpsia a casa nostra.

Detectar i tractar els pacients suposa un gran esforç i són necessaris recursos per aconseguir una millor coordinació entre hospitals i millorar i desenvolupar projectes per eradicar aquesta afecció que pot acabar sent mortal.

La Sepsis Challenge neix amb la vocació de convertir-se en una prova esportiva benèfica de referencia a Catalunya. El preu per a la inscripció és de 35 euros, tandems inclosos. Els ciclistes passaran per Mataró, Vilassar de Mar, Cabrera, Argentona, Òrrius, La Roca del Vallès, Llinars i Dosrius.

Leave a Reply