El 17 de maig, xerrada organitzada per ERC sobre els reptes del català

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) organitza dimarts 17 de maig de 7 a 8 del vespre, a la Biblioteca Ernest Lluch, la xerrada “Afrontem els reptes del català “, a càrrec de Francesc Xavier Vila i Moreno, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, des de mitjans de l’any passat.

Francesc Xavier Vila i Moreno (Esplugues de Llobregat, 1966) és catedràtic de sociolingüística catalana del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de Barcelona, del qual ha estat director entre novembre de 2017 i juny de 2021. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1989) i doctor en Lingüística per la Vrije Universiteit Brussel (1996), ha impartit docència en diverses universitats nacionals i estrangeres. Va ser el director del Màster en Assessorament, Política Lingüística i Serveis Editorials de la Universitat de Barcelona. Des d’abril del 2010 fins al seu nomenament com a secretari de Política Lingüística ha estat director del CUSC—Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona. Anteriorment havia estat el primer director de la Xarxa CRUSCAT (Coneixements, Representacions i Usos del català) de l’Institut d’Estudis Catalans (2004-2009).

Vila té nombroses publicacions especialitzades en forma de llibres, capítols de llibre i articles en revistes, i també s’ha dedicat a la divulgació científica en forma d’articles a la premsa, conferències i altres activitats. Entre les seves darreres publicacions hi ha, entre d’altres, l’estudi Català, youtubers i instagramers. Un punt de partida per promoure l’ús de la llengua, fet en col·laboració amb Marina Massaguer i Avel·lí Flors i els seus capítols sobre política lingüística en l’educació i sobre demolingüística apareguts al Manual of Catalan Linguistics, editat a Berlín per Joan A. Argenter i Jens Lüdtke el 2020.