Dues empreses vilassarenques reben el distintiu Biosphere

Dues empreses de Vilassar de Mar reben aquest dijous 5 de maig el distintiu Biosphere pel seu compromís amb la Sostenibilitat Turística. Són l’escola nàutica Cara al Vent i Hellotime.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme els atorga la distinció, juntament amb 95 empreses més de la nostra comarca, en un acte a Santa Susanna. N’hem parlat a l’espai “Crònica” amb Xavier Rocher, que dirigeix el rumb de l’escola de navegació Cara al Vent i amb Marta Ariño, gerent de la immobiliària  Hellotime i amb Xavier Rocher, que dirigeix el rumb de l’escola de navegació Cara al Vent.

El Maresme és una comarca compromesa amb la sostenibilitat turística, fet que implica que el model turístic es basa en pràctiques respectuoses en l’àmbit ambiental, econòmic, social i cultural. Una forma de viure el present cuidant el futur, que no deixa de guanyar adeptes: l’any 2017 van ser reconegudes 40 empreses i serveis i l’any passat ja n’eren prop de 100.

Xavier Rocher és el gerent de l’escola nàutica Cara al Vent. Per a ell, la distinció d’avui no és res més que el guardó a una feina que s’està fent des de fa mesos i que es continua realitzant. Ha recordat que aquest reconeixement es basa en la millora contínua. Rocher considera que la Terra encara té una oportunitat. Cara al Vent posa el seu granet de sorra i encoratja a què ningú es quedi al marge. El distintiu Biosphere significa, ha dit,  “donar una oportunitat al planeta i a nosaltres mateixos”. Ha afegit que cada any creix el nombre d’empreses, entitats i centres públics que s’acullen al programa Biosphere i ha subratllat que aquest fet és l’evidència de la preocupació creixent pels problemes mediambientals i socials. La distinció els anima a seguir treballant per donar un pas més enllà  i aconseguir el distintiu de qualitat mediambiental promogut per la Generalitat.

Des de la immobiliària Hellotime revaliden, com ens explica la seva gerent, la Marta Ariño, el distintiu, ja que és el segon any que el reben. Estan molt il·lusionats i subratllen que aquest distintiu és molt important ja que va lligat al concepte d’economia circular -pel qual aposten des d’Hellotime-, el que suposa donar un impuls a la comarca. L’objectiu és que els pisos que oferten siguin sempre el més sostenible que sigui possible.

L’acte, de lliurament de distintius, en el marc de la Jornada de Sostenibilitat,  vol posar el focus en la importància de la sostenibilitat en el sector turístic lliurant el segell lligat al programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere reconegudes per l’Instituto de Turismo Responsable (ITR).

Una marca de confiança a nivell mundial que ajuda a les empreses, consumidors, propietaris i gestors turístics a identificar i promoure productes i serveis procedents de proveïdors turístics que alineen la seva gestió i activitat empresarial amb la sostenibilitat.