Dra. Otero (Vall d’Hebron): “Estem en una situació controlada, però no ens podem relaxar”.

Ja podeu escoltar l’entrevista que li vam fer la Dra. Susana OteroEpidemiòloga, Investigadora principal del grup de recerca en Epidemiologia i Salut Pública del VHIR-Epidemiòloga, Metge adjunt del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia (Hospital Vall d’Hebron).

Voliem saber en quin moment de la pandèmia es trobava l’hospital més gran de Catalunya. La Dra. Otero va assegurar quue la situació està controlada, lluny del que van ser els mesos de confinament, però que no ens podem relaxar i que les mesures, mascareta, distància i rentat de mans, han de seguir formant part, de moment, de la nostra vida.

“No esperàvem que al juliol augmentés la incidència, això ens va fer posar ràpid en les mesures de contenció, mascareta, distància i mans, però també identificació de contagis, aïllament i saber els contactes. N’hem après i ens ha ajudat”. Dra. Otero (Vall d’Hebron)

La Dra. Otero ens va parlar, entre altres temes, de la vacuna i dels casos que actualment tenen a l’hospital.

Va assegurar també que el negacionisme davant la pandèmia no té cap mena de sentit, negar l’existència del virus i posar en dubte les mesures no ajuden per res en lluitar contra la pandèmia.

Quant a la vacuna mira amb optimisme les dades de l’OMS, en què els més optimistes parlen de mitjans de 2021 per obtenir-la i que es pugui començar administrar a la població, començant pels grups de risc., perquè no hi ha capacitat per administrar-la a tothom de cop.