Dos dels detinguts a Mataró pels aldarulls de la celebració de la victòria de la selecció espanyola de futbol són de Vilassar de Mar

La policia local de Mataró va haver d’actuar amb contundència diumenge a la nit contra centenars de seguidors concentrats davant l’edifici de l’Ajuntament de la capital de la comarca, situat en plena Riera per a celebrar la victòria de la selecció espanyola de futbol a l’Eurocopa, perquè van increpar verbalment i van tirar pedres als agents que custodiaven el consistori. Fruït d’aquesta operació, es va detenir cinc joves, dels quals dos són de Vilassar de Mar i tres de Mataró. 

Cap a les onze de la nit, poc després que s’assenyalés el final del partit, que va retransmetre per televisió la cadena Cuatro, unes 7.000 persones segons fonts policials van prendre la zona de la Via Europa. D’aquests, mig miler va optar per baixar fins a l’edifici de l’Ajuntament, fet que va obligar els agents a tallar el trànsit en els carrers per on passaven els afeccionats. Un cop van ser a la porta del consistori, un grup va començar a insultar els agents que hi havia de servei i d’altres van començar a llençar-los pedres i altres objectes. Després d’uns moments de tensió, la concentració es va orientar Riera amunt i va provocar diferents destrosses en el mobiliari urbà, com ara cadires i taules de bar, reixes del clavegueram o contenidors cremats.La policia acusa els cinc detinguts d’amenaces, desordre públic i, a dos d’ells, d’atemptat contra l’autoritat.

Leave a Reply