Donacions de sang previstes per a juny

S’acosten les vacances d’estiu, època en la qual acostumen cada any a baixar les reserves de sang a Catalunya, ja que s’incrementa el nombre de transfusions de sang que s’han de fer, per l’augment d’accidents de trànsit.

Aquest mes de juny el Banc de Sang i Teixits de Catalunya organitza una nova campanya de recollida de donacions de sang. Pot donar sang qualsevol persona que estigui bé de salut, que pesi més de 50 quilos i tingui entre 18 i 70 anys. No es pot donar sang si s’està prenent antibiòtic ni tampoc poden efectuar donació les dones embarassades. Els homes poden efectuar donació com a màxim quatre vegades a l’any i les dones tres.Abans d’efectuar donació, s’ha de contestar un questionari mèdic.

La vacunació contra la Covid no impedeix donar sang o plasma. Tot i això, si tens algun efecte secundari com febre o malestar general, hauràs d’esperar 15 dies.

Si has tingut la Covid, has d’esperar 14 dies per donar després  d’haver-te recuperat.Si has estat en contacte amb algú que hagi tingut la Covid però estàs vacunat amb la pauta completa i no tens símptomes, pots donar sang amb normalitat.

La campanya es farà durant tres dies:

El diumenge 5 de juny a l’Àula de Música, al carrer Narcís Monturiol, de 10 del matí a 2 de la tarda.

El dimarts 7 de juny, a l’Institut Pere Ribot, ubicat al carrer Santa Eulàlia, 93-99, de 9 del matí a 1 de la tarda i de 2/4 de 4 a 2/4 de 8 del vespre.Aquesta campanya està organitzada pels alumnes de 4rt d’ESO d’aquest institut amb el Banc de Sang, en el marc del treball transversal del Servei Comunitari,  l’assignatura de Biologia i entroncat amb el treball de salut que es fa des de l’institut.

El divendres 10 de juny, a la unitat mòbil mèdica que estarà instal·lada de 9 del matí a 1 de la tarda davant del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, a l’avinguda Beniamino Farina, 135

Per participar-hi, cal reservar hora prèviament al web donarsang.gencat.cat.