Divendres es va detectar un cas de coronavirus positiu al Vaixell Burriac

Després dels dos casos detectats a l’Escola Pérez Sala, aquest passat divendres 25 de setembre va ser el Vaixell Burriac el centre educatiu que va informar de la detecció d’un cas de positiu per coronavirus. Per tant, seguint les indicacions del Servei de Vigilància Epidemiològica, tot l’alumnat i la tutora d’aquest grup han d’estar en aïllament domiciliari fins el dia 6 d’octubre.

Els 20 companys d’aquest positiu, que corresponen al grup-classe de P3 i P4, han fet la prova PCR aquest dilluns 28 de setembre al matí. Independentment del resultat de les proves i seguint el protocol establert pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, els integrants d’aquesta classe romandran en aïllament domiciliari dues setmanes amb el mínim contacte possible amb els integrants de la seva família i sense contacte amb persones que no hi pertanyin. La resta de classes del Vaixell Burriac continuaran la seva activitat amb normalitat.

Cal recordar que, en el cas de escoles i instituts, el control dels casos positius i dels seus contactes estrets o grup estable de convivència (companys de classe, professors i personal dels centres) depèn del Departament de Vigilància Epidemiològica i no dels Centres d’Atenció Primària (CAP), com succeeix amb la resta de la població.

Recordem que El protocol de Salut i Ensenyament estableix que aquest curs, abans d’anar a classe, l’alumnat ha d’assegurar-se de:

  • No tenir una temperatura superior a 37,5 º. 
  • Dur la mascareta correctament posada. 
  • No presentar cap del següents símptomes, si superen els sis anys: febre o febrícula, tos, dificultat per respirar, mal de coll, congestió nasal, vòmits o diarrees, mal de cap, malestar, dolor muscular o calfreds.

Un cop a l’escola, cal:

  • Respectar la distància sanitària de seguretat (com a mínim d’un metre i mig). 
  • Dur la mascareta correctament posada. 
  • Rentar-se les mans amb freqüència. 
  • Complir amb totes les mesures higièniques.

El cas detectat al Vaixell Burriac, doncs, se suma als dos que van registrar-se a l’escola Pérez Sala. En el centre degà del nostre municipi, totes les mesures de prevenció higiènic-sanitàries van funcionar a la perfecció ja que totes les PCR fetes a la resta dels alumnes de la classe bombolla dels dos casos de coronavirus van resultar negatives.

D’altra banda, cal informar que la Generalitat de Catalunya ha habilitat un portal, que porta per nom Tracacovid, que serveix per consultar l’afectació de la covid-19 a les escoles de Catalunya. Quantes escoles tenen aules confinades, quants alumnes han donat positiu per coronavirus o quina és la situació del personal docent. Aquestes són algunes de les dades que la Generalitat de Catalunya recull en el portal tracacovid.akamaized.net.