Diumenge s’inaugura l’exposició Universos quadrats al Museu Monjo

Barrejar el moviment i la sensualitat del mar amb les estructures sòlides i pesants del ferro és la base de l’Exposició “Universos quadrats: filtreig amorós entre el ferro i el mar” que es pot veure al Museu Monjo fins el proper 8 de maig. L’autora Patricia Cancelo presenta una vintena d’obres, algunes de molt pes, entre les quals hi ha des de pintures texturades sobre tela a estructures de ferro. La inauguració, aquest diumenge a partir de les 12 del migdia.

L’escultora Patricia Cancelo resumeix què podrem veure en la seva exposició: línies sinuoses per aconseguir la idea que el ferro pot surar. L’artista gallega té un currículum impressionant. Un dels molts premis aconseguits en la seva carrera el porta al Museu Monjo. És una selecció de vaixells que sembla que estiguin surant sobre el mar.

Treballar amb ferro i aconseguir que el resultat sembla que no pesi. Aquest és l’objectiu de l’escultora gallega. De fet, i mirant-ho sota el prisma de Cancelo, mar i ferro no són conceptes tan allunyats: els vaixells són fets amb ferro i et porten cap a l’horitzó, assenyala.

L’artista està molt contenta de presentar aquesta exposició al Museu Monjo. Un espai que li encanta i que li permet contemplar el mar: la seva gran inspiració. Cancelo té vinculació amb Vilassar de Mar arran d’haver participat en el VidMar Festival que se celebra a Can Bisa.

Patricia Cancelo també té la sort de tenir a la botiga del Museu Guggenheim de Bilbao una selecció de les seves millors obres en format de joieria.