Diumenge caminada contra el càncer de mama a Mataró

Aquest diumenge 24 d’octubre es celebrarà la 13ª edició de la “Caminada contra el Càncer de mama” que organitzen des de Maresme Oncològic una associació que té per objectiu fer costat als malalts de càncer i els familiars. I és que aquest dimarts 19 d’octubre es celebra el “Dia Mundial contra el càncer de mama“, coincidint amb aquesta data, la Montse Chiva, presidenta de l’associació ha passat pel “Parlant de tot“.

Chiva ens ha parlat del càncer en general i el de mama en particular i de la seva pròpia experiència enfront aquesta malaltia que afecta majoritàriament a les dones i alguns homes. Una de cada dotze dones pateix la malaltia, però la investigació i sobretot la seva detecció precoç fa que la seva curació estigui per damunt del 90%.

“És molt important fer costat a les persones amb càncer, però també els qui l’envolten també, pateixen molt”. Montse Chiva Presidenta Maresme Oncològic.

La caminada, prevista per diumenge, ha arribat a acollir fins a 6000 persones i després que la covid, que no va deixar celebrar la de l’any passat, els carrers de Mataró s’ompliran de barrets i de colors per fer una de les dues rutes, una de 6 km i l’altra d’11 km. El preu a l’abast de tothom, 5€ majors de 12 anys i 3€ menors de 12 anys i la inscripció es pot fer als següents punts de la capital del Mareme.

– Escola Cor de Maria de dilluns a divendres de 10h a 12h i de 17h a 20h
– 6 didals (C/. Muralla del Tigre, 31)
-Llencería Montse Pedrosa (Ronda O’Donnell, 51) de dilluns a divendres de 10h a 13:15h i de 17h a 20:15h i Dissabte de 10h a 13:30h i de 17h a 20h.
– Perruqueria Ross ( C/ Pere III, el cerimoniós, 49)
– Perruqueria Práxedes (C/ Unió, 85)
– Plaça Santa Anna – Dissabte de 12h del matí a 20h.

“El que es guanya amb la caminada serveix per poder fer les activitats que es fan durant l’any. Segur que riurem, plorarem i ens ho passarem molt bé”. Montse Chiva Presidenta Maresme Oncològic.

La normativa covid no permetrà servir l’entrepà habitual, ni fer el ball que es celebra al final de la caminada. La mascareta serà obligatòria.

Maresme Oncològic C/ Argentona, 59 2n 3a – 08302 Mataró
Dimarts i Dijous de 17h a 20h.