Diumenge, a la N-II, pedalada popular i presentació del Pla Director de la Bicicleta

L’Ajuntament de Vilassar de Mar commemorarà la Setmana Europea de la Mobilitat aquest diumenge 26 de setembre, amb la presentació pública del Pla Director de la Bicicleta (PDB) i la celebració de la Pedalada popular. Enguany, la tradicional festa de la bicicleta es desenvoluparà íntegrament a la carretera N-II i servirà de marc per apropar a la ciutadania els detalls del PDB, l’eina que ha d’impulsar la mobilitat sostenible al poble, tot promovent l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport prioritari per als desplaçaments dins del municipi.

Organitzada per les Regidories de Mobilitat, Medi Ambient i Esports amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la necessitat de reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera, la Pedalada començarà a les 10.30 del matí i comptarà amb un circuit de dues voltes i uns sis quilòmetres de recorregut, amb inici i final a la N-II, a l’alçada de la plaça de l’Ajuntament. Les persones que hi vulguin participar hauran de portar casc i presentar-se a les 10 del matí a l’inici del circuit per fer-hi el registre. Aquelles que no tinguin bicicleta poden contactar amb la botiga Corriol (tl. 93 759 34 33), que col·labora en l’esdeveniment facilitant un nombre limitat de bicis.

El final de la Pedalada permetrà conèixer l’estalvi de CO2 aconseguit per tots els participants i donarà pas a l’acte de presentació del Pla Director de la Bicicleta (11.30 h), que comptarà amb la presència de l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot. Aquest acte es podrà seguir per pantalla gegant a l’entorn de la plaça de l’Ajuntament i serà obert a tota la ciutadania sense necessitat de registrar-s’hi prèviament. Aleix Vigo Macià, redactor del projecte, explicarà les línies mestres del pla, acompanyat de l’alcalde Damià del Clot, en representació del govern de Vilassar de Mar (ERC-Gent per Vilassar de Mar), i d’Agnès Salat, en representació de Babord, el grup municipal que dona suport al PDB. El desenvolupament íntegre d’aquesta jornada lúdica i festiva a la N-II -altres anys, el circuit de la Pedalada transcorria pel nucli urbà- té l’objectiu de reivindicar l’anhelada pacificació d’aquesta via i convertir-la en via urbana.

Durant el matí, de 9 a 14 h, la N-II en el tram entre la carretera d’Argentona i la Ronda Vilassar romandrà tallada al trànsit.