Diumenge 9 de març, XPOMERCAT al Mercat de Flor i Planta

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya està ultimant els preparatius per a una nova edició de l’XPOMERCAT, la mostra de la seva àmplia oferta de flor, planta i complements, en un esdeveniment de referència que pretén arribar no només als professionals de la floristeria i la jardineria, sinó també al públic en general, amb l’objectiu de promoure el consum de flors i plantes en un moment difícil pel sector.

Xpomercat1WebXPOMERCAT tindrà lloc el diumenge 9 de març del 2014, de 10 del matí a 8 del vespre, i a més de l’exposició dels productors i majoristes del Mercat, hi haurà una sèrie d’activitats pensades per acostar el món de la floricultura i l’horticultura a tots els visitants.

L’acte central serà un espectacle d’art floral a càrrec de Rosa Valls Formació, en el qual sota el títol Menú Floral diferents artistes oferiran un particular tast en el què es combinaran flors i menjar amb música, audiovisuals, i moltes més sorpreses. Durant la jornada també es farà un concurs de floristeria comercial, en el qual seran els mateixos visitants els que decidiran els millors treballs, i tallers de floristeria per a nens i nenes.

La inauguració de l’esdeveniment anirà a càrrec del president de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Artur Mas, que assistirà acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, el Sr. Felip Puig. El Mercat vol que el president conegui de primera mà la situació del sector -afectat no només per la crisi econòmica, sinó també per l’injust increment de l’IVA del 8 al 21% que va patir el 2012 i la forta pressió fiscal- i es comprometi a impulsar-lo per garantir els molts llocs de treball que hi estan vinculats i l’ajudin a afrontar el futur amb esperança.

Paral·lelament, el Mercat del Maresme, el mercat agroalimentari que cada diumenge té lloc al recinte del Mercat de Flor, s’unirà a la festa tot programant diverses activitats, com són una tabalada amb els Ssstrèpits des de 2/4 d’11 del matí, una ballada de sardanes a les 12 del migdia amb la Cobla Premià, una actuació castellera dels Capgrossos de Mataró des de 2/4 d’1 de la tarda una tabalada i mitja hora més tard, arrossada popular. A més hi haurà ball de bastons, inflables, màgia, tallers infantils i música en directe.

XPOMERCAT servirà de colofó a la celebració del 30è aniversari del Mercat (1983-2013), i alhora serà el tret de sortida d’una nova campanya de primavera, que suposa l’època de màxim volum de venda de flor i planta.