Diumenge 4 d’octubre arriba l’Ironman

ironman_barcelonaTot és possible! Amb aquest eslògan es celebra diumenge 4 d’octubre una nova edició de l’Ironman Barcelona 2015. Una prova que entra en la història d’aquest esport ja que, per primera vegada, s’arriba a la xifra rècord de 2.700 atletes. Com ja és tradicional, la costa del Maresme i la ciutat de Calella es converteixen  en el veritable epicentre d’aquesta prova pensada per a autèntic herois i heroïnes. Es tracta d’una prova combinada en la qual els participants arrenquen amb la natació (tres quilòmetres 800 metres), 180 quilòmetres en bicicleta (dues voltes al tram comprés entre Montgat i Calella) i per acabar, 42 quilòmetres i 200 metres entre Calella i Pineda de Mar.

Vilassar de Mar serà espectadora del tram ciclista. És per això que cal tenir present que la Nacional II, des de Calella a Mongat, restarà tallada al trànsit des de dos quarts de vuit del matí fins a les sis de la tarda, aproximadament. L’alternativa serà l’autopista C-32 que, tal i com s’ha fet en edicions anteriors, serà lliure de peatge per als conductors que, mentre duri el tall a la carretera, s’incorporin a l’autopista per algun dels accessos del tram afectat.

La cursa arrenca a dos quarts de nou del matí, a Calella. Amb el neoprè posat i esperant una temperatura de l’aigua al voltant dels 20 graus, els nedadors faran els tres quilòmetres 800 metres reglamentaris. Acte seguit, es posaran dalt de la bicicleta per atacar 180 quilòmetres seguint el traçat de la Nacional II que els portarà fins a Montgat. Finalment, deixaran les dues rodes per calçar-se les bambes i fer la marató final, entre Calella i Pineda de Mar, també seguint la costa mediterrània.

Es calcula que el guanyador hauria d’arribar a dos quarts de cinc de la tarda i que la primera nois en creuar la línea de meta serà una hora després, a 2/4 de 6. Per a dilluns, a les 12:00 es farà l’entrega de premis.

Leave a Reply