Dissabte, presentació de l’alcaldable del PSC a les properes municipals, Isaac García-Oses

 

Aquest dissabte 7 de gener, a dos quarts d’11 del matí, als jardins de la Biblioteca Ernest Lluch, el PSC presenta al seu alcaldable de cara a les properes eleccions municipals del 28 de maig, Isaac García-Oses.

García-Oses estarà escortat per Salvador Illa, primer secretari del PSC. Oportunitat, doncs, d’escoltar el jove candidat i poder compartir amb ell les seves reflexions mentre remullem tortell de reis en el cafè o en la xocolata que serviran.

A finals de 2021, principis de 2022 va decidir acceptar la proposta d’encapçalar la proposta electoral. Les paraules claus de García-Oses? Esforça’t i sigues valent. Va acordar aquesta decisió amb la seva família.Confessa que, a cinc mesos de les eleccions, se sent il·lusionat i amb moltes ganes de treballar.

Ara mateix encara no hi ha llista electoral perfilada. L’Isaac explica que estan parlant amb molta gent i que té molts noms sobre la taula. Per a ell, però, ara no és moment de parlar de llistes; sinó de projecte. Que Vilassar de Mar conegui el programa i el conegui a ell, diu. Al seu cap ja s’imagina com serà la campanya electoral. La del PSC, ha explicat, serà dialogar i parlar. És conscient, però, García-Oses que serà una campanya moguda, àgil i complexa

Per a ell, el programa de l’Agrupació Socialista de Vilassar de Mar tindrà com a eix central les persones de Vilassar de Mar, i les seves necessitats i inquietuds. És el pal de paller del programa. Ens defineix els tres principals problemes que, segons ell, té la nostra localitat a dia d’avui: la neteja, el manteniment de la via pública i l’accés a l’habitatge

Confia, en cas de ser el proper alcalde, deixar un Vilassar de Mar millor, diu, del que s’haurà trobat. Ni trist, ni gris i que vilassarencs i vilassarenques se sentin orgullosos del poble. Per aconseguir-ho, García-Oses creu que és fonamental la figura d’un gerent professional a l’Ajuntament perquè controli els aspectes més administratius del dia a dia, el que permetria que els polítics poguessin dedicar-se a fer política.

Confessa que està disposat a parlar amb totes les formacions, menys amb l’extrema dreta, i que, en aquest sentit, no té més línies vermelles. Aquesta i la que marcarà, és clar, el programa electoral del PSC

Isaac García-Oses té 32 anys i és doctor en Història. Assegura que és vilassarenc per decisió. I és que, per qüestions laborals, vivia a Barcelona fins que ell i la seva dona, vilassarenca, es van convertir en pares. Aleshores van triar el nostre poble per establir-se i poder garantir un entorn millor a la seva filla a l’hora de créixer i formar-se. Sempre en l’àmbit universitari i acadèmic, García-Oses va ser gestor covid en els moments més durs de la pandèmia. Aficionat a cantar, és un membre més de la vilassarenca Coral Englantina.