Dissabte farà un mes de l’inici del servei de socorrisme a la platja

Aquest dissabte es complirà un mes de l’inici del servei de socorrisme i vigilància que enguany torna a anar a càrrec de l’empresa Proactiva. Faci sol o plogui els socorristes sempre estan a la platja. Se’ls identifica fàcilment perquè porten samarreta groga i pantalons vermells i la seva tasca principal és proporcionar seguretat i assistència als banyistes. El primer que fan en començar el servei és comprovar l’estat de la mar per posar-hi la bandera adequada.

Des de les cadires de vigilància, el mòdul de socors al costat de l’estació, o a peu de platja estan en permanent alerta del que pugui passar. Fer recomanacions als banyistes per evitar que prenguin mal també és una de les seves funcions. Albert Llop, cap dels socorristes, ha explicat a Vilassar Ràdio que a Vilassar de Mar els serveis més comuns que realitzen són l’atenció a persones per cops de calor o picades de medusa.

El servei de socorrisme i vigilància a la platja de Vilassar de Mar està actiu tots els dies de 2/4 d’11 del matí a 2/4 de 7 de la tarda fins a l’11 de setembre. A més, l’estat de les platges es pot conèixer a través del web municipal www.vilassardemar.cat on hi ha un bànner que dóna informació de les banderes que onegen a les tres platges del municipi, la temperatura de l’aigua, la temperatura ambient, l’estat de la mar, la qualitat de l’aigua, i si n’hi ha meduses.

Leave a Reply