Dissabte 14 de maig, Nit dels Museus

Torna, i és una molt bona notícia, a Vilassar de Mar la Nit dels Museus. Un munt d’actes pensats perquè totes les persones puguin gaudir de l’art, des de diferents perspectives, i, perquè no dir-ho, animar-se a treure el talent que portem dins. La tècnica de Cultura del Museu Municipal de Vilassar de Mar, Elisenda Curià, ens anima a degustar un menú d’allò més complet. Aquest dissabte, i en diferents indrets del nostre municipi.Per a Curià, i després de la pandèmia, arriba el moment de compartir totes les activitats que es puguin i de recuperar el temps perdut.

Vilassar de Mar se suma a l’esdeveniment mundial de la Nit dels Museus després d’uns anys d’absència. Què necessites? Ganes i prou. Curià ha subratllat que la participació és essencial en aquesta celebració.

Ha detallat el menú per celebrar aquesta diada a nivell mundial. De 5 a 7 de la tarda de dissabte, als jardins del Museu de la Marina, tothom a dibuixar i fotografiar, al taller de cocreació de caràcter didàctic i lúdic d’art i engany visual entorn del joc de les perspectives exagerades (anamorfismes). Dibuix i fotografia es combinen per crear una obra divertida i lúdica sobre el món del mar. El nom d’aquest taller és “Un mar de perspectives” i estarà conduït per l’artista local Josep Malagarriga, adreçat a públic familiar. També es comptarà amb la col·laboració de Jeniffer Ruiz, especialista en art urbà.

Al Museu Monjo, de 6 a 10 de la nit, Sketching Museum. Curià ha explicat que des de visitants ocasionals fins a grans professionals dibuixaran les obres del Museu Enric Monjo per estudiar-les o copiar-les. El públic pot participar-hi dibuixant amb els artistes i fotografiant-los. Aquest acte comptarà amb la participació dels grups Dibuixem Maresme, Urban Sketching Vilassar i VilassArt.

Sabem que la pintora naïf vilassarenca Carme Rovira dominava el color. Però, i les olors? Atenció perquè dissabte a la Casa Museu Carme Rovira s’inaugurarà l’exposició d’olors inspirades en l’obra pictòrica de l’artista Carme Rovira, realitzada per la vilassarenca Sandra Iruela, artista de Vilassar de Mar, creadora de notes i composicions olfactives. Proposarà als visitants d’aquesta mostra un passeig d’olors i emocions a la Casa Museu Carme Rovira. Iruela ha presentat composicions olfactives també al Museu Etnològic de Barcelona i al Museu d’Història de Catalunya. Ha creat, per tant,  olors en relació a les pintures de Carme Rovira.  L’horari d’aquestes visites són: a les 19 h; 19.30 h; 20 h; 20.30 h; 21.00 h. Cal reservar cita al 93 759 36 39 o escriure un correu electrònic a museumunicipal@vilassardemar.cat

Finalment, el polifacètic Martí Rom prepara aquest dissabte un espectacle sensacional al Museu Monjo des de les 22.30 a les 23.00. Es tracta d’una performance conceptual sobre l’art, anomenada “La màgia de la creació: art sobre art”, inspirada en Joan Miró i Lucio Fontana. La presentació de la performance serà a càrrec de Ramon Casalé, comissari i crític d’art.

Curià ha convidat a tothom a visitar els diferents equipaments museístics del municipi i a participar de les activitats que s’hi faran.