Dimecres, nova reunió entre Ajuntament i pares i mares de la Bressoleta de Montevideo

Aquest dimecres 19 de maig, nova reunió entre l’Ajuntament de Vilassar de Mar i els pares i mares de l’escola Bressol municipal de l’Avinguda Montevideo. El regidor d’Ensenyament, Jordi Tapias, ha assegurat en una entrevista a l’espai  “Parlant de tot”  que la voluntat del consistori no ha estat mai la de tancar l’equipament municipal del Barato i que, en tot cas, es contempla buscar-li algun altre ús addicional, si pogués ser relacionat amb la infància, per compartir espai amb els nens i nenes de 0 a 3 anys. El descens de la natalitat és un fet, no només al nostre municipi sinó a tot Catalunya.

El regidor d’Ensenyament, Jordi Tapias, es mostra contundent quan se li pregunta si la intenció de l’Ajuntament de Vilassar de Mar és la tancar la Bressoleta de l’Avinguda Montevideo: subratlla que, des del consistori, mai s’ha valorat aquesta opció. Sí que s’ha posat sobre la taula, diu, la possibilitat que l’equipament de Montevideo pugui allotjar també algun altre ús.

Tapias ha explicat que s’ha produït un descens de la natalitat a Vilassar de Mar: el 2008 es produïen 245 naixements i l’any passat hi havia només 104, segons el cens municipal.

Però davant de les crítiques i els rumors sorgits, Tapias insisteix en què la voluntat és la mantenir el servei d’escola bressol a l’avinguda Montevideo, compaginat amb la possibilitat d’ encabint-hi algun servei addicional, pel bon aprofitament dels recursos.

Per això, el regidor espera la reunió amb els pares i mares per tal de tornar a explicar la situació que hi ha i els projectes que hi ha sobre la taula, amb la voluntat, assegura Tapias, d’arribar a un acord.

A hores d’ara, encara no està molt clar quin seria l’altre servei que compartiria espai amb els nens i nenes de 0 a 3 anys de la Bressoleta del Barato. Aquesta qüestió està molt a les beceroles. Dues premisses bàsiques que sigui d’interès per al barri i per a Vilassar de Mar, i si pogués ser, lligat a la infància. Ara bé, no s’està parlant per a un futur immediat. S’ha de buscar un consens i generar un debat.

En aquest sentit, el regidor recorda l’augment de recursos per part de l’Ajuntament vers l’educació pública, any rere any.

I detalla les tres potes, les tres branques del finançament de l’escola bressol municipal: les quotes de les famílies, de l’Ajuntament i d’institucions supramunicipals com la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

El regidor d’Ensenyament de Vilassar de Mar encara amb optimisme la reunió de dimecres 19 de maig i ha explicat que lamenta els possibles malentesos que hi hagi pogut haver sobre aquesta qüestió.

La propera cita agendada, després de la d’aquest dimecres, serà la del proper dimecres 26 de maig.