Aquest dijous, activitats organitzades pel Club Nàutic amb motiu de la Copa de l’Amèrica

Atenció al dijous 27 de juny. En el marc de la disputa de la Copa de l’Amèrica de Vela al port de Barcelona, el Club Nàutic de Vilassar de Mar ha dissenyat un munt d’actes, alguns dels quals, per cert, et cridaran molt l’atenció. A partir de les 5 de la tarda, gratuït i obert a tot Vilassar de Mar, oportunitat única de fer-te una fotografia amb el trofeu i, de passada, submergir-te dins d’un simulador per descobrir què se sent dalt d’un dels vaixells que competeixen en la Copa de l’Amèrica. Estem parlant del tercer esdeveniment esportiu i televisiu més seguit del món, només superat pels Jocs Olímpics i el Mundial de Futbol. Per tractar sobre aquesta qüestió, han visitat el “Parlant de tot” Jesús Magem, president del Club Nàutic, i Laura Martínez, alcaldessa de la nostra localitat.

Així doncs, Vilassar de Mar i sis municipis catalans més acolliran la gira que el trofeu -la Copa més antiga de qualsevol competició esportiva-  fa per diferents pobles de la costa catalana en el marc de la Disputa de la Copa del Amèrica. Són l’Escala, Palamós, Vilassar de Mar, Sitges, Tarragona i Cambrils.

L’alcaldessa de Vilassar de Mar, Laura Martínez Portell, ha destacat la importància que té, per al nostre municipi, acollir aquesta Copa centenària tot recordant que el nostre municipi té el millor escenari per a la pràctica esportiva.

El trofeu que veurem a Vilassar de Mar el proper dijous és l’original. És la Copa de les 100 guinees i que data de l’any 1851. Els orígens de la competició els trobem a mitjans del segle XIX, quan la totpoderosa marina britànica no tenia rival.  Van reptar a qualsevol vaixell del món a que els guanyés. A la cita, una volta a l’illa de White, es van presentar 100 embarcacions britàniques i una de fora. El vaixell Amèrica, que representava els Estats Units i que, curiosament, va ser el primer guanyador. Des d’aleshores, la competició es coneix com la Copa de l’Amèrica. Victòria que va deixar els britànics amb un pam de nas.

L’acte de dijous és obert i gratuït a Vilassar de Mar. És una de les accions més que fan des del Nàutic per obrir-se a vilassarencs i vilassarenques. En aquest sentit, Magem destaca les activitats, campus i cursos que fan des d’aquesta instal·lació esportiva, amb la participació, remarca, de molts nens i nenes que no són socis del Nàutic.

La competició, la Copa de l’Amèrica, amb 173 anys d’història només ha tingut 4 països guanyadors. Els Estats Units, Austràlia, Nova Zelanda i Suïssa. Magem vol destacar el bon paper dels esportistes formats al Nàutic. En aquest sentit, ha destacat a Sílvia Mas, que es va quedar a les portes de les medalles als Jocs de Tòquio tot i ser campiona del món de vela.

De cara a dijous,  en el marc de la Gira, l’organització integrarà quatre zones per tal que la ciutadania pugui gaudir de l’experiència immersiva de manera gratuïta. Al Club Nàutic de Vilassar de Mar hi haurà un simulador per tal de poder emular els millors regatistes del món als comandaments d’un vaixell, mentre es coneix la història i altres aspectes clau de la competició com són els rols dins de les tripulacions, les especificacions i la tecnologia dels AC75, o la celebració de la primera regata femenina de la història.