Començarem l’edició d’avui, repassant l’actualitat de serveis a Vilassar de Mar i Maresmel’agenda d’activitats, el temps, el resum de premsa, i tota l’actualitat general.

A les 10.30h passa per la Ràdio la Paula Casanova, la vilassarenca, mestra de professió i titellaire per devoció, ens presenta una iniciativa que es va començar a França l’any 2005 i que s’ha traslladat a diversos països. El 25 i 26 de maig arriba a Vilassar de Mar, és Horslits, ens ho explica en directe, una iniciativa que no et deixarà indiferent i compte que les entrades ja estan volant.

Invertirem així els primers 60 minuts.

A les 11h arriba la tertúlia jove, tertúlia que protagonitzen l’alumnat de 4t d’ESO, dels dos instituts de Vilassar. Avui ens acompanyen els de l’Institut Vilatzara per parlar de la importància de la imatge en la nostra societat.

A les 11.30h arriba la cartellera, les estrenes, les recomanacions i les entrevistes als protagonistes de l’escena catalana. Parlem de teatre amb Joana Hernández,

A les 12h la segona entrevista del matí ens porta a parlar amb Alexis Serrano, que demà fa la presentació
del llibre Vilassar de Mar desaparegut de l’editorial Efadós. Alexis Serrano, president del Centre d’Estudis Vilassarencs el presenta al Centre Social Mn. Josep Maria Galbany.  Diumenge també estarà present a les 13.30h a la Presentació del llibre Els cognoms dels vilassarencs de mar als segles XVII, XVIII i XIX. Els llinatges, orígens i arrelamentpresentat pel seu autor Jordi Casanovas Berdaguer, coordinador d’aquesta monografia.

A les 12.15h una mica més tard del que és habitual, la nostra especialista en hàbits saludablesPNI (Psiconeuroinmonulogia) l’Ariadna Coll ens acompanya una setmana més amb bons consells de salut.

Seguidament cap a les 12.30h entrarem a la cuina del Dr. Productes, des d’on el cuiner Jordi Jacas des de La Xarxa, ens cuina un ingredient de diferents maneres, totes elles saludables. A la consulta del Dr. Productes avui el producte estrella són els festucs, possiblement més coneguts com a pistachos.

Amb la secció “Temps de Terra” de La Xarxa, parlem de productes de temporada. Avui en Pere Puigbert Avui en Pere ens farà llepar els dits parlant-nos de maduixes. Les maduixes tenen substàncies beneficioses per al cor i també ens ajuden a prevenir l’envelliment, a tonificar els ronyons i a prevenir les càries. A banda de tot això, és indubtable que les maduixes són una de les fruites preferides per tothom.

Tot plegat en l’edició nº1145.