Començarem l’edició d’avui, repassant l’actualitat de serveis a Vilassar de Mar i Maresmel’agenda d’activitats, el temps, el resum de premsa, i tota l’actualitat general.

Invertirem així els primers 60 minuts.

A les 11h arriba la tertúlia jove, tertúlia que normalment protagonitzen l’alumnat de 4t d’ESO, però avui els d’aquest curs de de l’Institut Vilatzara no poden venir, sí que vindran però, tal i com ha passat alguna vegada, els de 1r de Batxillerat. Amb ells parlarem de la hiperconectitivitat, i si d’aquest fet ens fa estar incomunicats amb el món real.

A les 11.30h parlem de teatrecartellera, estrenes, recomanacions amb Joana Hernández, i també escoltem les entrevistes als protagonistes de l’escena catalana.

A les 12h. la nostra especialista en hàbits saludables i PNI (Psiconeuroinmonulogia) l’Ariadna Coll ens acompanya una setmana més amb bons consells de salut. Avui ens parla dels aliments que van bé per reduïr el colesterol.

Seguidament cap a les 12.30h entrarem a la cuina del Dr. Productes, des d’on el cuiner Jordi Jacas des de La Xarxa, ens cuina un ingredient de diferentes maneres, totes elles saludables. A la consulta del Dr. Productes, avui tornem als cítrics. En aquesta ocasió, la protagonista és la llima.

Amb la secció “Temps de Terra” de La Xarxa, parlem de productes de temporada. L’enginyer agrònom Pere Puigbert per avui  parla d’un tipus de taronja, la navelina. Els fruits són de mida gran, de forma arrodonida i lleugerament ovalada, la seva pell és de color taronja intens i el melic (Navel) és poc excel·lent. Aquesta varietat no conté llavors, la polpa és carnosa i conté una gran quantitat de suc molt dolç. La Navelina és la taronja mes esperada ja que indica el començament d’una nova temporada; la seva recollida comença a l’octubre fins a finals de gener. És considerada una taronja de taula, encara que també es pot utilitzar per a suc. El seu origen s’ha de buscar el 1910 a Riverside (Califòrnia) descoberta com una mutació espontània de la Washington Navel, comunament coneguda com Washingtona.

Tot plegat en l’edició nº1118.