Diem ‘No’ a la violència de gènere

L’any 1999, l’Assemblea General de les Nacions Unides va marcar el 25 de novembre com la data per fer visible el rebuig social vers la violència de gènere. Vilassar de Mar aprofita aquest dia per mostrar la suma d’esforços que es fa al municipi per dir ‘No’ a la violència de gènere i lluitar contra aquesta xacra social. Amb l’objectiu de sensibilitzar la població, el 25 de novembre la Regidoria de Serveis Socials surt al carrer amb una parada informativa per donar a conèixer com es pot combatre i explicar com es fa l’atenció a les seves víctimes. La població disposa d’un protocol d’atenció a les víctimes de violència de gènere que implica diferents departaments de l’Ajuntament (Regidoria de Serveis Socials, Salut Pública i Seguretat Ciutadana), la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i el CAP. El protocol coordina i posa en comú tots els mitjans i recursos per lluitar de la manera més eficaç possible contra aquest tipus de violència. Vilassar Ràdio, amb el seu magazín matinal “Parlant de tot”, està aquest divendres 25 de novembre, al costat de la parada informativa de Serveis Socials, fent programa des del carrer i explicant, de la mà dels diferents agents que intervenen, què s’ha de fer davant un cas de violència d’aquest tipus i com identificar-la a temps ja que la violència va més enllà de l’agressió física. El missatge és que no hi ha un perfil concret de víctima, sinó que tothom, independentment de la classe social a què pertanyi o l’edat que tingui pot ser, en un moment o altre, una víctima.

Cal fer partícips als joves en la lluita contra la violència de gènere. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament també s’han programat activitats dirigides al públic infantil i juvenil. Els alumnes dels instituts assistiran a la representació de l’obra La maté porque era mía, que els farà reflexionar sobre el tema, i els petits podran assistir a una hora del conte especial “Les princeses també es tiren pets”, a la Biblioteca Municipal. La lectura del manifest de rebuig a la violència vers les dones, a la plaça de l’Ajuntament, o la projecció de la pel·lícula Arcàdia i un posterior col·loqui de la mà de l’entitat Viladona, tancaran el programa d’activitats.

PROGRAMA D’ACTES

Divendres 25 novembre

De 9.30 a 13 h i de 17 a 19 h Taula informativa al carrer per sensibilitzar la població sobre la violència de gènere. Davant del Mercat Municipal. (Ajuntament de Vilassar de Mar)

De 10 a 13 h Programa especial del magazín Parlant de tot, de Vilassar Ràdio, en directe des del carrer. Davant del Mercat Municipal (Ajuntament de Vilassar de Mar)

9.15 h i 11.30 h Representació de l’obra de teatre La maté porque era mía, adreçada als alumnes dels instituts. Sala Roser Carrau- Espai Cultural Can Bisa. (Ajuntament de Vilassar de Mar)

13 h Lectura del manifest del Dia Internacional contra la violència de gènere, a càrrec de la regidora de Serveis Socials, Núria Arasa. Pl. de l’Ajuntament. (Ajuntament de Vilassar de Mar)

18 h L’hora del conte: Les princeses també es tiren pets. Biblioteca Municipal E. Lluch. (Ajuntament de Vilassar de Mar)

21 h Passi de la pel·lícula Arcàdia, i posterior col·loqui. Locals municipals pl. Carles Trias, 40. (Viladona)

 

Leave a Reply