Diana Bertolín Menció Honorífica al Premi Francesc Noy d’Humanitats

Diana Bertolín, alumna de segon de Batxillerat de l’Institut Pere Ribot, fa uns mesos es va posar en contacte amb Vilassar ràdio per presentar-nos el seu treball de recerca “Las sinsombrero. porque sin ellas la historia no está completa“. Una part del seu treball era la difusió de les sinsombrero, i per això va pensar en la nostra emissora. Aquest dijous va tornar a ser noticia, i és que va guanyar una Menció Honorífica al Premi Francesc Noy d’Humanitats de la UPF amb el seu treball de recerca “Las Sinsombrero“, un premi que va saber de forma telemàtica acompanyada de la directora de l’institut Marta Pons entre altres persones.
la mateixa Diana ens va explicar qui eren les Sinsombrero i l’objectiu del seu treball.

Las SinSombrero eren un excepcional grup de dones artistes i pensadores, van formar part de la generació del 27, l’edat d’or. Els anys vint i durant la República eren conegudes, després el franquisme les va silenciar pel fet de ser dones, l’objectiu del treball era reconèixer la seva feina”. Diana Bertolín.

Una menció que la fa sentir, com no pot ser d’altra manera, molt orgullosa, i és que ha complert el seu objectiu inicial.

La Diana inclús va organitzar una exposició a l’institut Pere Ribot, també tenia plantejat fer-la a la biblioteca, però causes òbvies no ha pogut ser. Ella mateixa ens convida a conèixer aquesta generació de dones, que sens dubte per molts ha estat un gran descobriment. Ara es prepara per a la selectivitat, les PAU, proves d’accés a la universitat per estudiar publicitat i relacions públiques.

Des de l’Institut Pere Ribot, la seva directora la Marta Pons també ha volgut felicitar a la Diana en nom de tots els àmbits de centre.

Felicitats Diana!!