Diàleg sobre “Béns comuns i renda bàsica”, organitzat per la Fundació Ernest Lluch

Aquest divendres 10 de juny, a 2/4 de 7 de la tarda, a la sala d’actes de la Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar, tindrà lloc el segon diàleg del cicle “Economia i Territori a Vilassar de Mar”. Tractarà  sobre “Béns comuns i renda bàsica: per una concepció no absolutista de la propietat”  i intervindran David Casassas, professor de Teoria social i política a la Universitat de Barcelona, vicepresident de la Xarxa Renda Bàsica i Jordi Mundó, investigador principal al Grup de Recerca en Ètica Economicosocial i Epistemologia de les Ciències Socials i professor de Filosofia Moral i de les Ciències Socials a la Universitat de Barcelona.

Ferriol Sòria, director de la Fundació Ernest Lluch, ha explicat que l’objectiu d’aquest acte és reflexionar sobre la manera que hem tingut, com a societat, sobre com relacionar-nos amb els béns comuns, que són de tots, com l’aigua, l’aire i el medi ambient, després d’uns anys en què “han estat, gairebé, depredats per part de tots”. Aquesta reflexió es planteja, ha recordat Sòria, en un moment de “crisi econòmica important” com el que estem vivint present. Es parlarà també sobre la “renda bàsica”.

L’acte serà presentat per Esteve Oroval, coordinador del cicle, catedràtic d’economia i coordinador del cicle. En una entrevista realitzada aquest dijous a l’espai “Parlant de tot”, Oroval ha destacat que conceptes com els de llibertat, propietat, lliure mercat, ordre, béns comuns, individu, interès propi… han estat deformats buidats de contingut i cal un esforç per restaurar-los i recobrar-los.

Oroval ha exposat que s’han realitzat estudis que mostren la viabilitat de la implantació de l’anomenada “renda bàsica” i ha assenyalat que la renda bàsica és possible i necessària, i ha afegit que és un dret.

“Diàlegs” està organitzat per la Fundació Ernest Lluch i compta amb el suport de l’Ajuntament.