Descens de l’atur femení, al Maresme

 

Avui, 8 de març, Dia de la Dona, és un molt bon moment per celebrar que, després de molts mesos, el Maresme experimenta un descens de l’atur femení durant el mes de febrer.

Pel que fa a Vilassar de Mar, 703 persones estan registrades com a demandants de feina, un 4,48% menys que al gener i un 3’17% menys que fa un any. La taxa d’atur al nostre municipi és 7,17% molt més baixa que la comarcal que es col·loca en 10,18%.

El mes de febrer ha tancat amb 21.851 persones aturades al Maresme. Són 109 menys que el mes anterior i 1.504 menys que fa un any.

Curiosament, ha estat el descens de la desocupació entre les dones -en la comparativa intermensual- el que ha fet que les xifres generals siguin positives. No hem d’oblidar que l’atur al Maresme es caracteritza, sempre, per la seva feminització. Ara bé, hem de recalcar que, malgrat les dades femenines, l’atur entre els homes ha registrat un lleuger increment. Ha passat dels 9.299 aturats registrats al gener als 9.312 del mes de febrer. La fotografia de l’atur maresmenc també reflecteix que el sector Serveis concentra un 81,57% de la desocupació i un 25,31% de les persones aturades demanda ocupacions elementals.

El comportament dels 30 municipis maresmencs continua sent molt desigual. En relació al mes de gener, l’atur registrat ha baixat en 17 municipis, ha incrementat en 12 i en un (Sant Pol de Mar) s’ha mantingut igual. La taxa d’atur a la nostra comarca és del 10,18% i en el terreny municipal es mou en una forquilla de valors del 5,18% (Alella) (sempre els més baixos)  i del 14,99% (Pineda de Mar) que marca, un mes més, el rècord negatiu maresmenc.