Descens de l’atur a Vilassar de Mar i al conjunt del Maresme durant el mes de novembre

La xifra de persones aturades al Maresme s’ha reduït de 241 durant el mes de novembre situant el nombre de persones inscrites com a demandants de feina en 36.649 i una taxa d’atur comarcal del 16,07 %. Segons recull l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, al Maresme tenim 3.748 persones aturades menys que fa un any. Pel que fa a Vilassar de Mar, tenim 1.160 persones a l’atur, 26 menys que a l’octubre (un 2’19% menys). La taxa d’atur a la nostra localitat és de l1’35 %.   

El descens en la xifra de persones aturades s’ha repartit per tots els grups d’edat, a excepció del col·lectiu de 25 a 29 anys que ha experimentat un increment del 0,23%.

Per sectors econòmics, el descens de l’atur s’ha registrat a l’agricultura, la indústria, la construcció i els col·lectiu de persones SOA (sense ocupació anterior). En canvi, la desocupació ha augmentat un 0,05% en els serveis.

Les xifres del mes de novembre són força positives en el balanç interanual tota vegada que tenim un 9,28% menys de desocupació que per les mateixes dates de l’any passat. Aquesta és una tendència que també es dóna a nivell provincial i en el conjunt de Catalunya. Tot i això, el Maresme es continua mantenint una taxa d’atur més elevada que a la província de Barcelona (14,8%) i al conjunt del territori català (14,7%).

La reducció de l’atur s’ha concentrat en 28 dels 30 municipis de la comarca. En canvi, ha tingut una petita remuntada a Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Òrrius, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar i Santa Susanna.

Igual que en el mes anterior, Pineda és el municipi amb una taxa d’atur més elevada (21,46%), seguit de Mataró (20,31%). A Alella, Cabrera de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Tiana la taxa d’aturats no arriba al 9%.