Descens de l’atur a Vilassar de Mar i al conjunt del Maresme durant el mes de novembre

  •  

La xifra de persones aturades al Maresme s’ha reduït de 241 durant el mes de novembre situant el nombre de persones inscrites com a demandants de feina en 36.649 i una taxa d’atur comarcal del 16,07 %. Segons recull l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, al Maresme tenim 3.748 persones aturades menys que fa un any. Pel que fa a Vilassar de Mar, tenim 1.160 persones a l’atur, 26 menys que a l’octubre (un 2’19% menys). La taxa d’atur a la nostra localitat és de l1’35 %.   

El descens en la xifra de persones aturades s’ha repartit per tots els grups d’edat, a excepció del col·lectiu de 25 a 29 anys que ha experimentat un increment del 0,23%.

Per sectors econòmics, el descens de l’atur s’ha registrat a l’agricultura, la indústria, la construcció i els col·lectiu de persones SOA (sense ocupació anterior). En canvi, la desocupació ha augmentat un 0,05% en els serveis.

Les xifres del mes de novembre són força positives en el balanç interanual tota vegada que tenim un 9,28% menys de desocupació que per les mateixes dates de l’any passat. Aquesta és una tendència que també es dóna a nivell provincial i en el conjunt de Catalunya. Tot i això, el Maresme es continua mantenint una taxa d’atur més elevada que a la província de Barcelona (14,8%) i al conjunt del territori català (14,7%).

La reducció de l’atur s’ha concentrat en 28 dels 30 municipis de la comarca. En canvi, ha tingut una petita remuntada a Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Òrrius, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar i Santa Susanna.

Igual que en el mes anterior, Pineda és el municipi amb una taxa d’atur més elevada (21,46%), seguit de Mataró (20,31%). A Alella, Cabrera de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Tiana la taxa d’aturats no arriba al 9%.