Desactivada l’alerta per nevades i activada l’alerta per fred al Maresme

 El servei de meteorologia del Consell Comarcal ha desactivat l’alerta per nevades al Maresme, però ha activat la de fred. Les temperatures baixes es mantindran al llarg de tot el cap de setmana. Per a la propera nit-matinada s’esperen mínimes que poden fregar els -7 graus a l’interior del Maresme i els -4 a la costa.
Tal i com es vam anunciar fa uns dies, després de la neu ha arribat l’onada de fred. Aquesta matinada ja s’han registrat temperatures per sota de zero i al llarg del dia les màximes no passaran dels 4 graus positius. A la matinada els termòmetres es desplomaran i la previsió indica un registre de temperatures per sota de zero a qualsevol punt del territori. La previsió per a la matinada de dissabte a diumenge és que encara es puguin registrar mínimes més baixes.
Davant la confirmació d’aquestes temperatures extremes per a una comarca com el Maresme, el Consell Comarcal reitera la necessitat que els municipis activin les mesures de prevenció adients com: habilitar espais perquè puguin dormir les persones sense sostre, coordinar les mesures de protecció de la població més vulnerable (gent gran que viu sola i persones amb necessitats d’atenció sanitària o assistencials dependents…) i tancar els sistemes de reg automàtic de les zones verdes per evitar la formació de gel a voreres i calçades, entre d’altres.
La pagesia és important que tingui la previsió de protegir els seus conreus amb mantes tèrmiques tota vegada que es preveu que es produeixi l’anomenada “glaçada negra” (la gelada que es produeix amb una humitat ambiental molt baixa i per tant no produeix el gebre que protegeix les plantes. Aquest tipus de glaçades provoca la destrucció i ennegriment de les plantes).
Els ciutadans cal que prenguin també mesures de previsió i d’autoprotecció, tant dins de la llar com si han de desplaçar-se en cotxe.

Leave a Reply