Des d’Irlanda, la vilassarenca Bàrbara Pedra ens convida a celebrar el Dia de Sant Patrici

Avui, el món anglosaxó està d’enhorabona. El 17 de març és el Dia de Sant Patrici. Una autèntica revolució a mig món.

Volem saber com ho viu, al cor d’Irlanda, al bressol del Sant Patrick’s Day, la vilassarenca Bàrbara Pedra. Viu i treballa com a professora d’educació infantil, molt a prop de Cork, la segona ciutat irlandesa.

Però sabem perquè Sant Patrici és el patró d’Irlanda? D’on sorgeix la tradició? La Bàrbara ens n’ha fet cinc cèntims. Sant Patrici va ser portat a Irlanda com a esclau per a cuidar ovelles; en aquest temps d’esclavitud i solitud, es va convertir al cristianisme. Va  escapar-se, va anar a França a estudiar i va ser nomenat bisbe. Va tornar a Irlanda amb l’objectiu de convertir al catolicisme aquell país.Una altra de les llegendes del sant és que va expulsar totes les serps d’Irlanda, i es diu popularment que a Irlanda mai es trobarà cap serp, excepte en els zoològics.

Per celebrar el dia d’avui es fan, a tots els pobles i ciutats, rues i desfilades on, és clar, el punt final el trobem als tradicionals pubs, amb major o menor grau etílic, és clar.Una festa molt maca de viure, assegura la vilassarenca. Especialment, el primer cop que la veus. Hi participen les associacions de cada poble i fan una desfilada amb cants i balls que acaben als pubs. La tradició d’un dia com avui és que la gent porti detalls de la bandera irlandesa (amb els colors verd, el blanc i el daurat) en la seva indumentària.

Mirada vilassarenca, doncs, a una de les festes més importants de l’any del calendari anglosaxó. Una Guiness, si us plau!