Des del 8 de juny, reoberta la Biblioteca amb cita prèvia

Des de dilluns 8 de juny ha reobert les seves portes la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín. Una part del personal de l’equipament ja s’ha incorporat de forma presencial abans d’aquesta data, aquesta semana, per organitzar les instal·lacions, els serveis i les mesures de prevenció. De moment els serveis que estaran en funcionament, només amb cita prèvia, són préstec i devolució i el d’informació bibliogràfica.

Per accedir a l’equipament, és obligatori l’ús de mascareta, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic (unicat a l’entrada) i respectar la distància de seguretat de 2 metres. Només podrà haver una persona usuària a l’equipament. Fins que no surti, no podrà entrar la següent. L’horari obertura: dilluns, dimecres i divendres de 10 a 13.30 h i dimarts i dijous de 16.30 a 20 h.  

Per utilitzar els servei de préstec, cal demanar cita prèvia a través del telèfon 937506834 (en horari d’obertura), el correu electrònic b.vilassarm.elm@diba.cat o el formulari de cita prèvia del web https://formularis.diba.cat/diba/biblioteques-obertes/cita-previa-vilassar-de-mar-biblioteca-ernest-lluch-i-mart.Tant si es fa per correu com si es fa a través del web espereu confirmació per telèfon del personal de l’equipament. 

Per agilitzar tot el procés es demana que quan es facin arribar les peticions de cita prèvia s’indiqui nom i cognoms o carnet de la biblioteca i títols dels documents que es volen agafar en préstec si ja es coneixen. La cita és personal i individual i només es podrà accedir a l’equipament amb un acompanyant en el cas de menors de 14 anys o de les persones de col·lectius dependents. Les persones usuàries hauran de mostrar el carnet de biblioteca o l’App de BibliotequesXBM amb el carnet digitalitzat al mòbil en el moment de fer la recollida de préstec. Els documents sol·licitats es lliuraran al taulell de préstec de l’entrada de l’equipament. 

Es podran fer les devolucions del material prestat durant l’horari d’obertura de la biblioteca, amb cita prèvia. També es podran dipositar les devolucions a la bústia de retorn oberta les 24 hores, situada a l’exterior de l’entrada de la Biblioteca. Els documents romandran 14 dies en quarantena. Passat aquest termini, tornaran a estar disponibles per a ser prestats.

Des de la Biblioteca s’informa que, a hores d’ara, la data de venciment dels documents s’ha prorrogat fins al dia 31 de juliol. D’aquesta manera, es dona més marge per fer les devolucions sense penalitzacions. Respecte a les reserves de documents fetes abans de la Covid-19, el personal de la Biblioteca trucarà a totes les persones perquè les recullin amb cità prèvia fins al 22 de juny. La Biblioteca també recorda que el préstec interbibliotecari està suspès fins a nou avís però sí que es pot fer retorn de llibres d’altres centres.