Des del 6 de setembre, al Museu Monjo, l’exposició “Tocar, traçar, pintar’, de Mònica Vilert

El Museu Enric Monjo de Vilassar de Mar obre temporada de tardor i des del diumenge 6 de setembre acull la mostra ‘Tocar, traçar, pintar’, una exposició de l’artista mataronina Mònica Vilert que es podrà visitar fins al 3 de novembre. La seva obra, amb les pintures, dibuixos i escultures, s’exhibirà a les cinc sales del Monjo, un espai perfectament adaptat a les mesures covid.

Guanyadora del premi Torras García de 2019, Vilert és, en paraules de la professora d’Historia de l’Art Isabel Llaquet, “una artista fidel al seu procés creatiu i al seu mètode de treball”, “suau en les formes i forta i convincent en el discurs”.

Amant de les formes planes i també de les volumètriques, Vilert utilitza tot tipus de materials (cartró, paper, cordills, pols de marbre, pasta de ciment, guix i cera) i sempre segueix el mateix ordre a l’hora de crear: idea, esbós i breus consideracions tècniques que anota en una petita llibreta negra.

Les seves eines són les seves mans i les tisores. L’obra resultant és un producte de la reflexió i d’un temps de repòs que, a vegades, convida a fer ajustaments per aconseguir “una peça on no hi ha falta ni hi sobra res” als ulls de l’artista.

Les obres de l’exposició que es podran veure al Museu Enric Monjo han estat executades simultàniament i, segons Isabel Llaquet, tenen un mateix fil conductor. “L’autora ha concebut cada un dels espais com un tot, perquè ella considera una única obra totes les peces de cada espai”, explicar Llaquet sobre ‘Tocar, traçar, pintar’.

Amb limitacions d’aforament i les mesures higièniques pertinents, el Museu Monjo està obert de dimarts a divendres de 17 a 20h. Els dissabtes es pot visitar d’11 a 14h i de 17 a 20h. Els diumenges, l’horari és d’11 a 14h.