Des del 3 de setembre “Artliving”, de Lourdes Fisa, al Museu Monjo

Del 3 de setembre al 15 d’octubre el Museu Monjo acull l’exposició “Artliving. Conviure amb l’art”, de l’artista pluridisciplinar Lourdes Fisa.

La mostra  pot tenir diverses interpretacions, però la principal d’elles és la de relacionar i cohabitar amb el concepte de creació, o el que és el mateix fruir de l’obra d’art ben a prop, que es pugui observar, tocar i sentir-se part d’ella. Per això ArtLiving, terme encunyat per l’artista pluridisciplinar Lourdes Fisa, parteix de la idea d’integrar en el mateix espai creatiu diferents maneres d’expressió com per exemple l’arquitectura, l’interiorisme i el disseny.A les seves obres incorpora una nova manera d’entendre l’art, ja que en una mateixa obra conviuen la pintura, el gravat i l’estampació a través de diversos suports com el vidre, el metall, la fibra de vidre, la fusta, el paper i la tela.Segons Fisa, allò important és “gaudir de l’art des de l’emoció i la vivència”.

Tot i ser una artista d’una àmplia trajectòria internacional, és la primera vegada que mostra el seu treball a Vilassar de Mar. Quan va visitar el museu es va quedar captivada per l’espai expositiu, tot i que ha desenvolupat molts projectes en centres museístics europeus. És essencial per a ella conèixer bé el lloc on ha d’exhibir la seva obra, ja que ha d’integrar-la perfectament que, de fet, és una altra manera de “conviure amb l’art”, encara que sigui de manera efímera.

L’obra de Fisa es mou dins de l’abstracció, interessant-se també per la figura humana des d’una vessant esquemàtica. El gest, la matèria, el color i la línia s’uneixen als fragments de cartes, poemes, símbols, cartografies, camins, cruïlles…, tot allò que signifiqui descobrir nous camins, experiències i situacions que li serveixen per aconseguir els seus propòsits estètics. Totes aquestes maneres d’expressió formen part del seu ideari creatiu, mitjançant la pintura, el gravat, el dibuix, l’escultura, l’esmalt, la fotografia, el vídeo o la instal·lació, i poden sorgir en una mateixa peça els quatre elements que configuren la natura: l’aigua, el foc, l’aire i la terra.