Derbi pelut entre el Premià i la Unió Esportiva Vilassar aquest diumenge

Derbi pelut, aquest diumenge 26 de novembre, entre el Club Esportiu Premià i la Unió Esportiva Vilassar. Del partit, que es disputarà a la 1 de la tarda al camp municipal de futbol de Premià de Mar, correspon a la segona catalana. S’enfrontaran, en el derbi, el primer equip premianenc i el filial blanc-i-vermell. Els 22 jugadors saltaran al camp, amb gossos a les mans provinents del Centre d’Atenció d’Animals de Companyia, que busquen adopció. Un derbi, doncs, pelut.

N’hem parlat amb David Martín, directiu del Club Esportiu Premià. Ha explicat que, en saber la iniciativa proposada tant des de la Regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament de Premià de Mar com del CAAD Maresme, no van dubtar, ni un segon, en arromangar-se i posar fil a l’agulla.

A 2/4 d’1 de la tarda, mitja hora abans de l’inici del partit, ja saltaran les dues esquadres al camp de futbol amb un objectiu clar: visibilització i conscienciació. Cada jugador dels dos equips apareixerà amb un gos que està pendent d’adopció.

L’objectiu és mostrar als espectadors els gossos que estan pendents d’adopció i donar a conèixer el CAAD i tota la tasca que aquesta associació porta a terme.

Una data escollida que, tampoc, és a l’atzar. Amb les Festes de Nadal i Reis es vol conscienciar que els gossos no són joguines. Incorporar un animal a la nostra llar ha de ser una decisió molt meditada i no cal anar a comprar cap gos, ja que n’hi ha que es donen en adopció, tal com mostrarà aquest acte.

Finalment, i en cas que no puguis adoptar un gos, per les raons que siguin, sàpigues que pots contribuir d’altres maneres, donant un cop de mà al CAAD, fent aportacions econòmiques o de material per als animals.  

Amb la proposta futbolística i animal es vol promoure l’adopció de gossos i gats que han estat abandonats o que han perdut els seus propietaris per mort, malaltia greu o altres circumstàncies. Anualment arriben a l’entorn de 1.200 animals al CAAD i en els darrers mesos s’ha detectat una tendència a l’alça i una frenada en el nombre d’adopcions.

Tens, a la teva disposició, un correu electrònic: atencioanimals@ccmaresme.cat  i un telèfon: 93 797 42 72.