Demà dijous (10h) simulacre del sistema d’alertes als telèfons mòbils

Recorda, que demà, a partir de les 10 del matí, la Generalitat farà un simulacre del sistema d’alertes als telèfons mòbils a l’àrea de Barcelona; la nostra comarca inclosa. La prova constarà de quatre enviaments repartits en quatre zones geogràfiques. Sobretot, i segons recorda el Govern català, en cas que estiguis conduint, quan sentis el soroll estrident del teu mòbil, mantén la calma, evita frenades brusques i no facis canvis de carril sobtats.

Una directiva del Parlament Europeu i del Consell d’Europa imposa a tots els països membres de disposar de sistemes d’alerta basats en telefonia mòbil, ja que els mòbils tenen una amplíssima cobertura i així s’assegura la difusió d’alertes a pràcticament tota la població que es pugui veure afectada per qualsevol mena d’emergència.

Així, de cara a demà, sàpigues que rebràs un missatge de text al teu aparell acompanyat per un soroll estrident, d’alerta. Continuarà present a la teva pantalla fins que premis el botó d’acceptar. El so dels missatges d’avís al mòbil és fort i potent per poder alertar degudament.

Està predeterminat i no es pot configurar. Quan rebis el missatge també es produirà la notificació per vibració.

Protecció Civil dividirà la zona en quatre sectors els quals rebran el missatge en diferents hores del matí del dia 14 de setembre. A les 10 del matí sonaran els mòbils, doncs, al Maresme, al Vallès Oriental, a Sant Adrià del Besòs, a Badalona i a Santa Coloma de Gramenet. Una hora després, ho rebran els mòbils de Barcelona capital. A les 12 del migdia, al Vallès Occidental i a la 1 de la tarda, al Baix Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat.

EU-Alert permet que les antenes de telefonia mòbil situades en una zona definida (la de l’emergència) enviïn el missatge als telèfons mòbils que reben la seva cobertura. Eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

Aquest sistema: Permet enviar alertes massives geolocalitzades als dispositius mòbils a totes les persones en zona d’emergència, És un sistema accessible per a tothom, independentment del proveïdor de serveis o del telèfon mòbil i no suposa cap cost per a l’usuari, sigui resident local, visitant o estranger. En aquest sentit, informació important que has de saber per evitar estafes, mai el sistema d’alerta et demanarà cap mena d’informació.

Els mòbils que tenen activada per defecte la recepció de les alertes són els Android versió 11 o superior i els iPhones versió 15.6 o superior.


La de demà serà el primer simulacre d’alerta que es farà a l’àrea de Barcelona. Ja es va provar, a finals d’any passat, amb un simulacre de confinament per risc químic que va tenir lloc a la zona de Tarragona.