Del 9 al 30 de novembre, actes del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Per reivindicar-ho i visibilitzar aquesta xacra social, Vilassar de Mar ha organitzat una quinzena d’activitats, repartides entre aquest dimarts 9 i el dissabte 30 de novembre, proposades per l’Ajuntament i per entitats com Viladona i l’Assemblea Feminista de Vilassar de Mar. Cinema, contes, tallers, titelles, parades informatives o l’estrena del Punt d’Interès Feminista de la Biblioteca són una mostra de l’ampli ventall d’activitats pensat per arribar a tots els públics.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

9 de novembre

18 h Cinema amb la projecció de la pel·lícula “Tina”. Un seguiment per la vida i carrera de la música Tina Turner. Reserves d’entrades al telèfon 651 153 349. (Montse B.). Sala cultural M. Roser Carrau. (Viladona)

14 de novembre

De 10 a 14 h Taller de pancartes. Plaça de l’Ajuntament. (Assemblea Feminista de Vilassar de Mar)

15 de novembre

17.30 h Contes per a la igualtat. Cal inscripció prèvia al correu: b.vilassarm.elm@diba.cat o trucant al telèfon 93 750 68 34. Biblioteca Municipal E. Lluch

16 de novembre

17.30 h Presentació del llibre “A contrapel”, a càrrec de Bel Olic i presentació del Punt d’Interès Feminista de la Biblioteca. Biblioteca Municipal E. Lluch

20 de novembre

10 h Ruta guiada per la “Barcelona de les Dones”: un passeig per conèixer racons emblemàtics i llocs desconeguts de la ciutat on les dones van ser protagonistes. Punt de trobada: estació de Renfe, a les 10 h. La ruta té una durada d’ 1h 30 min. Reserves al tl. 678 461 999 (Montse C.). Preu: 5 € sòcies i 8 € no sòcies. (Viladona)

10.45 i 12 h Projecció de curtmetratges i taller “Heroïnes de pel·lícula”. Dos passis de l’activitat. Cal reservar entrada només als infants, ja que l’aforament és limitat. Hi haurà servei de monitoratge. Públic destinatari: P5 i Cicle inicial. Cal inscripció prèvia a l’app VdM. Sala Cultural M. Roser Carrau. (Regidoria d’Igualtat)

17.30 h Espectacle de titelles per a la igualtat “Genèrics”. Sala Cultural M. Roser Carrau. (Regidoria d’Igualtat)

23 de novembre

17.30 h Taller “La representació de les violències envers les dones en els mitjans de comunicació”, a càrrec de l’Observatori Català de les Dones als Mitjans de Comunicació. Activitat inclosa dins l’Espai Família. Biblioteca Municipal E. Lluch. (Regidoria d’Igualtat)

24 de novembre

20 h Marxa nocturna contra la violència masclista. Durada aproximada d’1 hora. Punt de trobada: plaça de l’Ajuntament. (Assemblea Feminista de Vilassar de Mar i Viladona)

25 de novembre

De 9 a 12 h Paradeta informativa i programa especial de Vilassar Ràdio en directe al carrer per donar a conèixer els recursos públics disponibles contra la violència masclista. Narcís Monturiol, davant del Mercat Municipal. (Regidoria d’Igualtat i Vilassar Ràdio)

12 h Lectura del manifest contra la violència masclista, a càrrec de la regidora d’Igualtat, Montse Gual. Pl. de l’Ajuntament. (Regidoria d’Igualtat)

26 de novembre

18 h Taula rodona: “Violència masclista. Com l’abordem al nostre municipi?” Amb la participació de la tècnica municipal d’Igualtat, Tània Flores Ferri; la jurista del SIAD, Jénnifer Álvarez Ruíz; l’agent dels Mossos d’Esquadra, Raquel Grau Rabassa, i l’activista, psicòloga i especialista en l’abordatge de violències masclistes, Mireia Pallés Moreno. (Assemblea Feminista de Vilassar de Mar)

27 de novembre

18 h Projecció del documental “El retorn. La vida després de l’ISIS”: un seguiment de com és la vida de les dones que surten de l’ISIS i intenten tornar als seus països, però continuen atrapades pel seu passat. Hi haurà col·loqui posterior a càrrec de la directora, Alba Sotorra, i/o l’equip de direcció. Reserves al tl. 600 466 523 (Júlia). Sala Cultural M. Roser Carrau. (Viladona)

30 de novembre

18 h Taller d’autodefensa feminista. Gratuït, de 2 h. Inscripcions a l’app VdM a partir del 15 de novembre. El taller consta de dues parts: la primera, per explicar què és l’autodefensa i la segona, d’aplicació de tècniques en diferents escenaris d’agressió. Can Jorba. (Regidories de Joventut i d’Igualtat)

Durant el mes de novembre: 

Hi haurà l’exposició/performance de sabates vermelles al carrer, a càrrec de l’Assemblea Feminista de Vilassar de Mar, i per part de l’Ajuntament es portarà, a l’alumnat de 4rt d’ESO, el teatre-fòrum “La Corda”, per fer-los reflexionar sobre la violència masclista entre els joves.