Del dijous 27 al diumenge 30 de juliol, Festa Major del Barato

Del dijous 27 al diumenge 30 de juliol, el barri del Barato celebra la seva Festa Major. Un munt d’activitats i propostes, de tota mena, per passar una bona estona. El tradicional “Xupinsasso” donarà pas a quatre dies farcits de jocs infantils, sardanes, correfocs i concerts. No et perdis un dels clàssics: la  “Nit de Salsitxes”, amb entrepans a preus més que populars.

Primer dia de la Festa. El dijous 27 de juliol, tot arrencarà, com ja és tradició, amb el “Xupinasso” des del balcó de La Cooperativa. Serà, amb la fresca, a les 22h. per donar pas, tot seguit, a la ballada de sardanes, amb la Cobla Marinada, a la plaça Vicenç Martí.

L’endemà, divendres 28, i un cop passades les hores de calor més intensa, comença el programa d’actes per a tots els públics i tots els gustos. Arrenca, a les 18h, el campionat de dòmino al bar “Los Migueles” que, per cert, també gestiona les inscripcions. A les sis de la tarda, també, i fins a les 21h, a la Plaça Vicenç Martí es faran activitats per a nenes amb nens i nens amb la instal·lació d’un parc infantil mòbil. A les 19h, per cert, animació pensada per als més menuts a càrrec del grup “La Cuca” que farà jocs amb música, ball i bombolles.  Al finalitzar, xocolatada per nens i nenes.

Els “Mansuets de Foc” brindaran l’oportunitat, als menuts i menudes, que sàpiguen què significa ser diable en un correfoc. Al carrer Lluís Jover t’esperen. A les 21.30h, seguim del vespre, un dels actes més esperats, la “Nit de Salsitxes” a 2 euros l’entrepà, amb la col·laboració de Can Bargalló i Carns Montserrat. Més de mil salsitxes t’esperen!

Per pair, què millor que un correfoc amb els “Mansuets de Foc“. A 22.30h sortiran de Lluís Jover amb Riera d’en Cintet per anar a buscar Mestral i acabar a la Plaça Tarradellas. Tot seguit, i encara amb l’olor de pólvora al nas, a tres quarts 23h, el grup “Boom Boomers” farà les versions de les cançons que han triomfat i que sempre bé de gust recuperar. Després, arribarà (ja de matinada) el torn per a “Cash Caravan” i diferents punxadiscos.

El dissabte, 29 de juliol, s’enceta el dia a les 11 del matí amb el campionat de bolos manxegos que, organitzat per l’”Associació de Daimileños de Vilassar de Mar i Comarca“, es farà a la Plaça del Barato. En acabar, degustació de pisto manxec. De cara a la nit de dissabte, sopar de germanor (21.30h) al carrer de Jeroni Marsal amb la col·laboració de Carns Boher. Una hora després, comença la música amb el doble concert de “Bananna Beach” (primer, amb la seva tropical rumba catalana) i, després, amb les versions de “El Hermano Malaquias“. En acabar, punxadiscos per finalitzar.

Arribem, ja, al Diumenge 30: darrer dia. Ben d’hora, al punt de les 9 del matí, campionat de Petanca. Amb places limitades a 12 o 16 jugadors. Es farà a les pistes de la Plaça del Barato. I a les 12.00h, cercavila amb els “Ssstrepits“, des la cooperativa a la Plaça del Barato on a les 13h arrencarà el “Concurs d’Allioli“. Això sí, has de baixar els teus estris: el morter i la mà de morter. Per agafar gana per la monumental Paella.

Ja serà a la tarda, a les 18h quan es faci a “La Cooperativa L’Obrera”, el campionat infantil de tenis taula adreçat a nens i nenes des dels 7 fins als 14 anys. Inscripcions, per cert, al correu electrònic cttvilassardemar@gmail.com indicant nom, edat i telèfon.

A les 20h, més música. Actuació de la jove promesa Núria Cortacans. Cantant i cantautora a la Plaça Vicenç Martí. Al punt de les 22h, Nit d’Havaneres amb la formació “Serra de Marina“. Acabarà, tot plegat i fins l’any que ve, amb l’espectacle de focs artificials a càrrec dels “Mansuets de Foc” des de “La Cooperativa”.