Del 9 al 25 d’abril, activitats de la Diada de Sant Jordi

El Sant Jordi 2020 va coincidir amb l’estat d’alarma per la covid-19 i el vam viure des de casa. Enguany, Vilassar de Mar celebra la Diada de Sant Jordi amb diversos actes culturals fins al 25 d’abril, i amb punts de venda de roses i llibres al carrer el dia 23, davant les botigues que ho han sol·licitat. La programació estarà condicionada a la situació epidemiològica del moment i els actes presencials tindran aforament limitat i un sistema de reserva prèvia.

La programació de Sant Jordi a Vilassar de Mar comença el 9 d’abril amb el concurs d’aparadors d’una trentena d’establiments associats a Vilassar Comerç. Recollint la butlleta participativa en un d’aquests establiments i fent la ruta pels 30 aparadors que proposen, es podrà entrar en el sorteig de cinc premis. 

La Biblioteca Municipal Ernest Lluch serà un dels escenaris principals de les activitats de la Diada. Al seu vestíbul, fins al dia 24 es podrà veure l’exposició de les novetats de Sant Jordi, i al seu jardí, a l’aire lliure, es desenvoluparan diverses activitats. Així, el dia 17 tindrà lloc una hora del conte per a públic familiar; el dia 18, la presentació del llibre Dones poetes de la Maresma; el 21 d’abril, el lliurament de premis de la Mostra Literària Mn. Pere Ribot, i el 25 d’abril acollirà la segona actuació del cicle ‘Escena & Llibres’ amb música i microteatre. A més, fins al dia 23, les xarxes socials de la Biblioteca oferiran vídeorecomanacions literàries.

Les sardanes no faltaran a la cita, tot i que en format concert, a la plaça de l’Ajuntament, el dia 18, amb la cobla Lluïsos de Taradell.

El dia propi de la Diada, el 23, hi haurà parada de roses i llibres al carrer davant les botigues que ho han sol·licitat així com un programa especial de Vilassar Ràdio, que es podrà escoltar de 10 a 13 h a través del 98.1FM i la web vilassarradio.cat, amb entrevistes al sector de la flor i del llibre. La llegenda de Sant Jordi també es podrà escoltar a través de les ones de l’emissora local amb la col·laboració de La Tropa Teatre.

Per tancar la programació, el dia 25, la sala cultural M. Roser Carrau acollirà dos passis, un al matí i un altre a la tarda, de l’obra de teatre “Una carretada de contes”, adreçada al públic familiar.

El sistema de reserves, mitjançant l’app Vilassar de Mar per als actes amb aforament limitat, es preveu que es pugui posar en marxa a partir de la setmana del 12 d’abril. S’informarà pels canals oficials habituals. L’hora del conte, del dia 17 d’abril, s’haurà de reservar a través de les xarxes socials de la Biblioteca Municipal.

Programació d’activitats:

Fins al 20 d’abril 

Concurs d’aparadors decorats amb motius de Sant Jordi, amb 30 establiments participants. Més informació al web vilassarcomerc.cat. Consulta la butlleta de participació. (Vilassar Comerç) 

Fins 23 d’abril

Vídeorecomanacions literàries, a càrrec de diverses persones de l’equip de la Biblioteca, a través de les xarxes socials de la Biblioteca Municipal

Fins al 24 d’abril 

Reserva la teva novel·la. Exposició de novetats de Sant Jordi. Vestíbul de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch

17 d’abril

11 h L’hora del conte: “VINE-i-endeVINA!”, a càrrec de Montse Dulcet, narradora professional. Activitat per a públic familiar amb aforament limitat i inscripció prèvia a les xarxes socials de la Biblioteca. Jardí de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch

18 d’abril 

12 h Concert (audició) de sardanes amb la Cobla Lluïsos de Taradell. Activitat amb aforament limitat i inscripció prèvia a l’app VdM. Plaça de l’Ajuntament 

19 d’abril 

19 h Presentació del llibre Dones poetes de la Maresma, a càrrec de Jordi Solé, editor, i Emília Illamola i Queralt Morros, curadores, amb recitació de poemes de Lali Ribera, Carme Rovira, Núria López i Muntsa Prat. Activitat amb aforament limitat i inscripció prèvia a l’app VdM. Jardí de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch (Regidoria de Cultura i Festes Populars)

21 d’abril 

19 h Veredicte i lliurament dels premis de la Mostra Literària Mn. Pere Ribot Vilassar de Mar 2021. Activitat amb aforament limitat a les persones guanyadores i acompanyants. Jardí de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch. (La Tropa Teatre i Regidoria de Cultura i Festes Populars)

23 d’abril 

matí i tarda Parades de venda de llibres i roses. Carrers de Vilassar de Mar 

De 10 a 13 h Especial del magazine “Parlant de tot”, de Vilassar Ràdio, dedicat a Sant Jordi, amb entrevistes al sector de la flor i del llibre, i l’emissió, a les 12 h, de la llegenda de Sant Jordi de La Tropa Teatre. Es pot seguir a través del 98.1FM i vilassarradio.cat.

18 h Emissió radiofònica de la llegenda de Sant Jordi, a càrrec de La Tropa Teatre, a Vilassar Ràdio. Es pot seguir a través del 98.1FM i vilassarradio.cat.

25 d’abril 

11.30 h  i 17.30 h Teatre familiar “Una carretada de contes”, a càrrec de La Guilla Teatre. Activitat gratuïta per al públic familiar amb aforament limitat i inscripció prèvia a l’app VdM. Sala Cultural Maria Roser Carrau (C. Montserrat, 8). (Regidoria de Cultura i Festes Populars)  12 h Escena & Llibres. Música Miquel Moya “Iris” i microteatre “Mi Danzi L’Ànima”. Activitat amb aforament limitat i inscripció prèvia a l’app VdM. Jardí de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch. (Regidoria de Joventut)