Del 6 al 8 d’octubre, 27è. Festival de Titelles Firobi

Ja tenim al davant la 27ena edició del Firobi, el Festival de Titelles de Vilassar de Mar. Els nostres carrers, des d’aquest divendres 6 fins al diumenge 8 d’octubre, viuran la màgia dels ninots en una multitud d’actes adreçats, principalment, al públic familiar. Tots els espectacles, com sempre, gratuïts a excepció dels que estaran ubicats dins de la Sala Maria Roser Carrau. El preu de l’entrada serà de 6 euros i de 2 per als nens i nenes. Les pots comprar, on sempre, a firobi.com  A Vilassar de Mar, doncs, veïns i veïnes, nens i nenes conviurem amb tot tipus de titelles: de  guant, de fils, d’ombres i també del teatre d’objectes, una oportunitat única per gaudir de l’art dels titelles. En aquesta edició, hi haurà 11 espectacles de diferents companyies, un d’ells, com ja és tradició, adreçat específicament al públic adult, a més dels teatrets mecànics, el berenar inaugural, la fira d’artesans o els imprescindibles i mítics tallers de la Sol -espai perquè els infants puguin aprendre a fer el seu titella-, i la cloenda que, un any més, serà a Can Firobi, a la plaça del Círcol.

Repassem el programa d’activitats: divendres 6 d’octubre, inauguració amb l’imprescindible i clàssic berenar a les 5 de la tarda i a la Plaça del Círcol. La música la posarà Turrunats Band. Una hora després, cercavila de la mà de la companyia Peus de porc fins a la plaça de l’Ajuntament on es farà el primer espectacle “Circumloqui” per a tots els públics.

L’endemà, dissabte 7 d’octubre, jornada carregada. Un any més, i també ho trobarem diumenge, tradicional Fira d’Artesans al carrer de Sant Joan. Matí i tarda al Veral de l’Ocata, la companyia Peus de porc ens regalarà, per a petits i grans, el seu espectacle “Teatrets Mecànics”. A la Plaça del Círcol “Daltabaix”, de la companyia Matito, les 11.30. Una hora després, a la torre d’en Nadal, “Lampiao i Maria Bonita”de la companyia Mosaico Cultural. Després de dinar, a les 5 de la tarda, el Firobi es desperta de la migdiada amb “Gnoma”, de la companyia Pea Green Boat, a la Sala Maria Roser Carrau, una proposta adreçada al públic Infantil de 2 a 8 anys. A un quart de set de la tarda,  a la torre d’en Nadal,  “Rita, la Rínxols i els tres ossos, de la companyia Binixiflat. A dos quarts d’11 de la nit  a la Sala Carrau, “El tiempo de las tortugas”, de la companyia Dora Cantero. Es tracta d’un espectacle de titelles pensat per a persones més grans de 16 anys.

I arribem, ja, al darrer dia, el diumenge 8 d’octubre amb diferents passis matinals, d’El cau del Tabalet”, de Farrés Brothers i companyia, a la Sala Maria Roser Carrau. La plaça del Círcol, la Picasso i la Tarradellas, seran escenaris de les propostes “L’ Extraordinària” de la companyia eLe, i del xou de “Jardín del viento”, de la companyia Cal y Canto. A la tarda, Teatre de Paper, de companyia Rauxa a la Sala Carrau a partir de dos quarts de cinc de la tarda. Una hora més tard, “Full House”, de la companyia Eléctrico 28 a la plaça Picasso. La cloenda començarà a tres quarts de set de la tarda de diumenge, amb una cercavila amb els Ssstrèpits de l’AVAL i els Mansuets de Foc, de la plaça Picasso a la plaça del Círcol. A la mateixa plaça, acte de cloenda

Com veus, un munt d’actes dissenyats, amb il·lusió, des de la direcció del Firobi.

Recordem que es pot comprar la samarreta del festival, al preu de 10 euros:

– Dijous 5 d’octubre de 18:30 a 20:30 a l’Hotel d’Entitats de Vilassar de Mar
– Divendres 6 de 17:00 a 18:00 a la plaça del Círcol
– Dissabte 7 al punt d’informació del Firobi a la Fira d’Artesans, al carrer Sant Joan