Del 4 al 26 de novembre, actes del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones

 

“Vilassar de Mar diu No a les violències masclistes”. Un any més, aquest és el lema de la programació que l’Ajuntament, conjuntament amb les entitats feministes del municipi, com són Viladona i l’Assemblea Feminista de Vilassar de Mar, ha organitzat per donar visibilitat al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les dones. Com sempre, i no podia ser d’una altra manera, Vilassar Ràdio serà, el divendres 25 de novembre, un cop més i hi serem els cops que faci falta, a la cruïlla del Mercat Municipal fet un especial, en directe, per visibilitzar aquesta xacra.

La programació, repartida entre el 4 i el 26 de novembre, compta amb una desena de propostes de sensibilització i denúncia, entre les quals s’inclouen accions als instituts per arribar també a la població jove, col·lectiu clau per transformar la societat.

Tot plegat, arrenca  aquest divendres. De fet, en l’espai “ Crònica” d’avui, emetem una àmplia entrevista a l’advocada Nuria González que, a la Sala Carrau i a les 6 de la tarda, pronuncia una conferència sobre els ventres de lloguer i l’explotació reproductiva que pateixen les dones.

És el tret de sortida a la programació, que seguirà amb cinema, una hora del conte per als infants relacionada amb la igualtat de gènere, concentracions i performances, parades informatives, la lectura del manifest institucional, una xerrada sobre violència vicària, un taller d’autodefensa feminista per a joves i la realització d’un collage contra la violència masclista.

Sense oblidar, és clar, l’especial de Vilassar Ràdio, d’aquesta casa, que el dia 25 de novembre, desplegarem, un any més, tota la nostra cobertura informativa en l’especial que realitzem a la carpa que instal·lem a l’epicentre comercial del nostre municipi. Just davant del Mercat Municipal a la cruïlla entre avinguda Montevideo i Narcís Monturiol. Des dels nostres micròfons, de 10 a una de la tarda, donarem veu a tots els sectors implicats. Copresentat pel director de la nostra emissora, Jaume Cabot, i per Joan Escofet, cap d’informatius d’aquesta casa.

De cara a l’agenda, a banda de l’acte de d’aquest divendres, les accions es reprendran el proper divendres 11 de novembre, a dos quarts de set de la tarda, amb la projecció de la pel·lícula  “Sólo una vez”. A la Sala Carrau.

Per al dijous 24 de novembre, vigília del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les dones, a partir de dos quarts de sis de la tarda, i a la Biblioteca, Contes per la Igualtat de Gènere, a càrrec de Gina Clotet, narradora professional.

El mateix dijous, a les set del vespre i a la plaça de l’Ajuntament, concentració i performance contra la violència masclista, amb l’actuació musical de Rosa Mateu i Meritxell Vinaixa.

I pel que fa al divendres 25 de novembre, des de les 9 del matí i fins a la 1 de la tarda, davant del Mercat municipal, parada informativa sobre els recursos públics contra la violència masclista i el nostre programa especial en directe. Just quan acabem nosaltres, donarem veu a la lectura del manifest contra la violència masclista, a càrrec de Marta Rovira, regidora d’Igualtat. Els nostres micròfons, doncs, es desplaçaran fins a la plaça de l’Ajuntament per escoltar-ho en directe.

A les sis de la tarda, seguim al divendres 25 de novembre, xerrada que posarà el focus en la Violència vicària, a càrrec del SIAD de Vilassar de Mar i de Montserrat Tur, jurista, mediadora i coach. Es farà a l’Espai Galbany.

Una hora després, a les set de la tarda, Taller d’autodefensa feminista, impartit per Leandro Ortiz Fazio. Cal inscripció prèvia a l’App VdM o al web municipal. Es farà a Can Jorba.

Vilassar de Mar tancarà els actes, el dissabte 26 de novembre. A dos quarts d’11, Collage Tisores i paper contra la violència masclista, al Vestíbul de la Sala Carrau.

Sense oblidar, tampoc, que durant el mes de novembre hi haurà Microteatre amb “La Corda”, per reflexionar sobre la violència masclista entre els joves, a càrrec de TeDebat i que seguirà vigent, també, l’Exposició “Lliures i sense por”. Aquests dos actes, per conscienciar als i les joves als Instituts Pere Ribot i Vilatzara.

Els actes estan organitzats per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilassar i les entitats feministes Viladona