Del 4 al 22 d’octubre, “Aigua”, d’Hilari Joan d’Argila, a la Biblioteca

 

La Biblioteca Ernest Lluch acull del 4 al 22 d’octubre l’exposició “Aigua”, de l’artista Hilari Joan d’Argila, formada per 19 quadres (6 de temàtica marina, 3 de llacs, 5 d’aiguamolls, 4 de rius i 1 paisatge urbà nocturn amb pluja). Algunes obres estan fetes sobre tela i altres sobre fusta, i han estat realitzades des de 2014 fins ara. Els quadres van des del realisme fins a l’abstracció i en general amb algunes pinzellades d’impressionisme i d’expressionisme.

L’artista ha explicat que des de sempre ha tingut un sentiment d’admiració pels artistes, sobretot pintors impressionistes. Ha subratllat  que veu una obra d’art com un miracle i per aquest motiu va decidir endinsar-se en el món de l’art, en el moment de la seva jubilació, ja que per diferents circumstàncies de la seva vida familiar i laboral no va poder fer-ho abans.

La pintura és la seva passió. No intenta imitar a ningú, ha explicat que la seva pintura és molt personal. Ha fet quatre exposicions individuals (a Queralbs el 2016 , a Vilassar de Mar el 2017 i 2019 i a Barcelona el 2019) i ha participat en diverses mostres col·lectives.